Diskusjon:Jørn Lier Horst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ikkje akuratt subjektiv.... Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.214.114.4 (diskusjon · bidrag) 18. des 2006 kl. 22:37 (Husk å signere dine innlegg!)

Takk, det er akkurat det vi øsnker oss her på Wikipedia: Artikler som behandler sine emner på en reflektert og objektiv måte. V85 21. feb 2009 kl. 21:56 (CET)

Rangeringsiver[rediger kilde]

To ulike anonyme brukere har hver sin gang forsøkt å legge inn i denne biografien at Horst «regnes som en av Norges fremste kriminalforfattereFørste gang var i oktober 2009 fra 212.251.239.16 (diskusjon · bidrag). Først var det en påstand uten kilde, men den dukket heldigvis opp i november 2010 da 79.161.187.7 (diskusjon · bidrag) fant et kort notissak fra NRK Vestfold, hvor journalisten Britt Boyesen brukte akkurat de samme ordene som var brukt i wikipedia-artikkelen. Antagelig er dette et prakteksempel på at NRK-journalisten først har funnet en uleksikalsk formulering på wikipedia og brukt den i en artikkel, og deretter selv blir brukt som kilde for å verifisere påstanden; jfr denne tegningen.

Jeg fjernet disse påstandene i går, da jeg la inn opplysningene om Bokhandlerprisen. Men i dag har 79.161.187.7 igjen vært innom. Med redigeringskommentaren «Endret til mer lettlest tekst. Moral: Skal man endre, ikke slett faktaopplysninger […]» har han gjeninnsatt påstanden om at Horst «anses som en av Norges fremste kriminalforfattere». Denne gangen var kilden en pressemelding fra Bokhandlerforeningen. Vi kan jo gjette på om også foreningens direktør Trine Stensen har vært innom wikipedia før hun skrev sin pressemelding. Det er lett å sjekke, vi kan ringe Boyesen og Stensen.

I tillegg til dette har den første anonym ip'en, med all sin anonyme autoritet, også tilføyd at Horsts «erfaring med miljøet og metodene han skriver om gir romanene et svært realistisk og autentisk preg.». Vi vet jo alle at anonyme ip-adresser er en anerkjent autoritet på hva som skaper et realistisk og autentisk preg.

Det finnes jo ikke noe autorisert sakkyndig kontor for rangering av kriminalforfattere. Men jeg tror vi kan være enige om at verken ip 212.251.239.16, Britt Boyesen eller Trine Stensen er den naturlige autoriteten for en slik rangering. En mulig indikator for at han ansese som en av de fremste kunne jo vært Rivertonprisen, som Horst etter seks romaner fremdeles ikke har fått. En mulig løsning kan være å endre åpningssetningen slik at den lyder

Jørn Lier Horst (født 27. februar 1970 i Bamble) anses av bokhandlerforeningens direktør Trine Stensen som en av Norges fremste kriminalforfattere.

men ellers tror jeg at det beste er om jeg tilbakestiller dette skrytet, og gjør biografien til en vanlig objektiv og ikke-vurderende biografi.

Det er vanlig å anta at anonyme ip'er som redigerer inn skryt i biografier enten er hardcore fans, personen selv, eller noen som opptrer på vegne av den omtalte. Hvis det er den omtalte selv, skjønner jeg ikke hvorfor han setter sitt omdømme på spill ved å overdrive sin anerkjennelse på denne måten. Hvis det er noen andre, som tror de gjør Horst en tjeneste, bør de også være oppmerksomme på at slik wiki-vanity er en farlig bjørnetjeneste som som regel slår tilbake på den som blir hausset opp. Mvh M Haugen 30. nov 2011 kl. 21:36 (CET)

Og i dag har 80.212.23.14 (diskusjon · bidrag) kastet seg inn i kampen om å rangere Horst som «en av de fremste». --M Haugen 1. des 2011 kl. 16:11 (CET)
Og i dag har Jlhorst (diskusjon · bidrag) kastet seg inn i den samme kampen for å få sagt at Horst «anses som en av Norges fremste kriminalforfattere». Du verden. M Haugen 18. jan 2012 kl. 09:51 (CET)
Den slags anmeldervurderinger er ikke en oppgave for et leksikon, og vi konsentrer oss om mer hardcore facts, som priser eller til nød salgstall. Jeg kommer til å tilbakestille den type uleksikal språkbruk og adjektiver. PaulVIF 18. jan 2012 kl. 10:10 (CET)

Liste over norske dramatikere[rediger kilde]

Denne uka har to ulike ip'er forsøkt å føre opp Horst i wikipedias Liste over norske dramatikere. Det kan godt hende at Horst kan karakteriseres som dramatiker, etter at han har skrevet flere dramatiske verk. Men den lista er laget ut fra en definert og avgrenset kriterium, som står øverst på siden, og som Horst såvidt jeg kan se ikke innfrir. Det er fint om ip'ene kan lese bruksanvisningen først. Mvh --M Haugen (diskusjon) 17. apr 2012 kl. 22:43 (CEST)

"Fryse" artikkelen?[rediger kilde]

Ser at denne artikkelen ofte blir endret på, av særdeles useriøse personer. Kan den endres til uredigerbar for uinnloggede, eller noe slikt? Synes jeg har vært borti noe liknende, uten at jeg kan huske hvor jeg leste det. Mvh Ellen Engen (diskusjon) 30. aug. 2017 kl. 10:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jørn Lier Horst. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 05:21 (CEST)