Diskusjon:Internet Explorer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En artikkel om Internett Explorer bør være balansert, det er greit nok å komme med kritikk, men den må være balansert og ikke urimelig. Husk også at i programvareverden forandrer ting seg veldig hurtig, det som var et faktum i 2002 trenger ikke nødvendigvis å være riktig i 2005. Jeg er ingen tilhenger av Internet Explorer og bruker Opera selv, men jeg betviler sterkt på en del av den kritikken som kommer fram her. Objektivt sett har Microsoft styrket sikkerheten spesielt de siste årene. At Frontpage lager "rar" kode, som det står i teksten, er en moderne myte og kan ikke verifiseres. FrontPage lager ikke bedre eller dårligere HTML-kode enn andre editorer. At Internet Explorer har høyere toleranse for hva som vises er derimot en annet sak. --Finn Bjørklid 20. nov 2005 kl.18:01 (UTC)

Enig, men jeg er selv 100% imot Internet Explorer. Bruker Opera. Som jeg sier: Internet Explorer er en webutviklers største utfordring! (Jeg er selv webutvikler)


Det med rar kode er et faktum, jo. Viss man sjekker W3Cs standarder (W3C er det rådgivende organet når det gjelder det meste slags koding som brukes på internett), vil man oppdage mange uregelmessigheter med FrontPages kode. Men det er sant at FrontPage ikke er noe verre enn andre wysiwyg-editorer. Jeg mener at det meste i artikkelen slik den står nå er sant, men det er likevel ikke veldig balansert. Jon Harald Søby 22. nov 2005 kl.07:38 (UTC)


Litt mer stoff om fordelene med IE (hvis de finnes) hadde fått artikkelen til å virke mer balansert.
Andreas 20/11-2005 22:55

Tror den skal være OK nå. Fjerne det verste mølet og forbedret resten. Tok derfor bort objektivitetsmerkingen. --Chrmb 12. des 2005 kl.18:42 (UTC)
Denne artikkelen er svært subjektiv og negativt innstilt ovenfor programmet den omtaler. Dette er ikke i wikipedianks ånd, samme hvor gode argumentene er for å støtte et slikt negativt syn. Noen bør totalrenovere denne artikkelen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Neitakk (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

spreadinternetexplorer.com[rediger kilde]

Jeg fjerner altså denne fra de eksterne lenkene. Dette er en sarkastisk side, som ikke har noe her å gjøre. 85.164.43.127, du trenger ikke å legge denne inn igjen. Kjetil Ree 22. nov 2005 kl.21:18 (UTC)

Utgreininger om hvordan forskjellige browsere støtter CSS hører eventuelt hjemme i Cascading Style Sheets og ikke her. Jeg fjernet dem, da de ikke tilføyde noe annet enn betydelig mer tekst for å understreke nøyaktig samme poeng som allerede kommer frem slik det står.

Slettet også en linje om at "en mer utbredt oppfatning er at Microsoft ikke gidder å rydde opp i disse feilene". For det første er dette en ren spekulasjon, og for det andre er det en selvfølge at de ikke gjør det. Det kalles baklengs kompatibilitet. Støtte for ting som ligger utenfor standardene er på et eller annet tidspunkt blitt innført - med vitende og vilje (også Netscape hadde slike ting, som IE ikke støttet). Med tanke på kostnadene en del selskaper ville kunne fått som følge av at slik støtte fjernes, vil det heller ikke være i Microsofts interesse å fjerne det - da det ville vært et dårlig PR-stunt.

--Chrmb 17. des 2005 kl.22:00 (UTC)

litt skuffende[rediger kilde]

Dette synes jeg var endt opp som en dårlig artikkel, fint lite balansert og gir meg rett og slett ingen fakta overhode om hva Internet Explorer er...Det er kun kritisk informasjon skjult som "fakta".

Mye av dette hører mer hjemme i en egen diskusjon om nettleseres CSS og standard støtte. Det er litt å si om IE der, men ikke det jeg forventer å finne når jeg slår opp på IE. Ord som "dessverre" er også noe som sjelden hører hjemme sammen med et prinsipp om å være objektiv. Jeg vet det er lett å ha/få sterke meninger om de ulike nettleserne, men dette skal vel være et oppslagsverk og ikke et data"politisk" forum.

IE7 ble forøvrig utviklet både for XP og Vista. men Vistas nye arkitektur gir bedre sikkerhet for IE. Se Windows Vista og det som er lagt til der.

Visvas 12. nov 2006 kl. 19:00 (CET)

Burde man ikke skrive det norske navnet Microsoft Internet Utforsker også?

Sitat fra et dokument som følger med Windows:


==============[rediger kilde]

Hvordan kobler jeg meg til Internet?

==============[rediger kilde]

-- Hvis du ikke allerede har en Internet-konto, kan du registrere deg for The Microsoft Network (MSN) ved å dobbeltklikke MSN-ikonet på skrivebordet og følge instruksjonene på skjermen. The Microsoft Network gir også tilgang til Internet.

-- Hvis du har konto på en elektronisk tjeneste (se listen nedenfor) eller bruker elektroniske oppslagstavler (BBSer) jevnlig, gjør du ett av følgende: a) Registrere deg for The Microsoft Network ved å dobbeltklikke

          MSN-ikonet på skrivebordet. 

b) Laste ned Microsoft Internet Utforsker-filene (MSIE.EXE) fra

           den elektroniske tjenesten (se komplett liste nedenfor).

-- Hvis du allerede har tilgang til Internet, kan du laste ned Internet Utforsker, som er Microsofts verktøy for å utforske Internet, fra http:\www.microsoft.com. Foruten å være enkel å bruke, gir Internet Utforsker deg muligheten til å lage snarveier til favorittstedene dine på World Wide Web. Dette programmet må prøves!


(Oi, dette sitatet ble litt rart!)

MSN-tjenester[rediger kilde]

Hva har MSN-tjenester i en artikkel om Internet Explorer å gjøre?--Havarn 12. aug 2007 kl. 03:06 (CEST)

Hm, tenker du på malen i bunn? Det er vel strengt tatt MSN Explorer som er en del av MSN-samlingen. Kanskje vi bør skrive en kort stubb om MSN Explorer og gjøre om på malen. --Kjetil r 12. aug 2007 kl. 03:23 (CEST)
Det var malen jeg tenkte på ja. Det er nok en god idé du kommer med.--Havarn 12. aug 2007 kl. 03:34 (CEST)
Støttes fullt ut. Det var jeg som opprettet malen og (feil)plasserte den her. nsaa 12. aug 2007 kl. 08:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Internet Explorer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 03:33 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Internet Explorer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. feb. 2021 kl. 20:49 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Internet Explorer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. mar. 2021 kl. 14:06 (CET)[svar]