Diskusjon:Innovasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Innholdet i denne artikkelen stemmer verken med virkelighetens verden eller med den vanlige bruken av ordet. Innovasjon er et terminologisk uttrykk knyttet til markedsføringsfaget og omfatter endringsprosesser som følger av bedriftsaktivitet og konkurranse. Annen bruk av ordet, eks. knyttet til offentlig FoU, er mest spekulativ. - Degress 26. mars 2009 kl. 10:30 (CET)

Beskrivelsen av innovasjon som et motstykke til konservativisme er en faktafeil. Radikalisme er et motstykke til konservativisme. Innovasjon er et terminologiuttrykk i markedsføringsfaget og mer beslektet med konservativ politikk. De fremskrittene innovasjon gir er mer korrekt resultat av konservativisme. - Degress 26. mars 2009 kl. 11:57 (CET)

Redigeringer 9.1.2010[rediger kilde]

Innholdet i denne artikkel er nå i samsvar med oppdatert forståelse av innovasjonsbegrepet i Norge og internasjonalt. hmv/ 9. jan 2010 Dette usignerte innlegget ble skrevet av Hmv (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det hjelper ikke så mye om det er «i samsvar med oppdatert forståelse» når det ikke er skrevet som en leksikonartikkel med wikipedias redigeringsspråk og stilkrav. MHaugen 9. jan 2010 kl. 15:47 (CET)
Jeg reagerer sterkt på dette med at Innovasjon Norge eller regjeringen liksom skal være ledende faglige autoriteter på fagfeltet innovasjon. Det er ikke opp til saksbehandlere, byråkrater eller politikere å omdefinere det professorer og spesialister innen det akademiske faget innovasjon har brukt 150 år på å forske seg frem til. Keanu 10. jan 2010 kl. 19:21 (CET)
Innovasjon handler om endring. Innovasjon er et fagområde som i seg selv er i rivende utvikling. 150 år gammel kunnskap og forskning utdateres raskt. Derfor har Forskningsrådet og Innovasjon Norge bevilget mye penger siste årene til nye forskningsprosjekter på innovasjon. EU og andre land tilsvarende. Den kunnskap som legges til grunn for Norges første Innovasjonsmelding er basert på oppdatert og tilgjengelig kunnskap. Regjeringen, Innovasjon Norge og Forskningsrådet lever ikke i noe vakum mht kunnskapsinnhenting eller utvikling. hmv 16. jan 2010 kl. 15:31 (CET)
Det er den historiske allmenne kunnskap om et fagfelt som skal ligge til grunn for en artikkel i et leksikon. Den nye kunnskap skapt av norske statsetater kan også ha en plass, men da under egen overskrift og klart i bakgrunnen av den anerkjente kunnskap om feltet. Keanu 16. jan 2010 kl. 19:05 (CET)

Flytting av avsnitt[rediger kilde]

En god del av materialet i denne artikkelen er skrevet av samme bruker som jobber mye med artikelen om Innovasjon Norge. Mye av det egner seg bedre i artikkelen om Innovasjon Norge, foreslår at det eventuelt flyttes dit. Keanu 30. jan 2010 kl. 15:25 (CET)

Entreprenørskap og innovasjon[rediger kilde]

Gjennom søk på "entreprenørskap" på wikipedia, så fikk jeg en redirect til "innovasjon". Begrepene kan knappest sies å være synonyme, da de i beste fall kan overlappe hverandre på visse punkter - mens i svært mange tilfeller, egentlig ikke berører hverandre. Innovasjon har nyskaping i en eller annen form relatert til seg, og innovasjon er også et begrep som er knyttet til prosesser (fra idé frem til kommersialisering) og økonomisk gevinst. Entreprenørskap behøver ikke å bety noen nyskaping, men heller en applikasjon av forskjellige (eksisterende) tjenester og produkter. Entreprenørskap har også grunnlag i personlige egenskaper hos enkeltpersoner, team eller organisasjoner. Risikovilje (evne til å håndtere risiko) er også sentralt.

En kan trekke frem Howard Stevensons (1983) definisjon på entreprenørskap, og se at innovasjon skiller seg betraktelig fra dette: “Entrepreneurship is the process by which individuals pursue opportunities without regard to the resources they currently control.”

Det vil ikke akkurat være innovativt å sette opp en Rema1000 i et nabolag som har en Coop Marked, men vedkommende som inngår en franchisekontrakt med Rema1000 - og blir kjøpmann - vil være en entreprenør, med entreprenørielle egenskaper. En som ser muligheter og er villig til å ta en risiko.

For entreprenørskap så er det deler av forskningsfeltet rundt entreprenørskap og sosialt entreprenørskap, som prøver å bevege seg mot en forent definisjon av entreprenørskap - der verdiskapningen i sosialt entreprenørskap, som ikke nødvendigvis er lett å måle i kroner og ører, vil sette et klart skille mellom innovasjon og entreprenørskap.

Foreslår at noen fjerner redirecten fra "entreprenørskap" til "innovasjon". I beste fall, kan en dirigeres videre til artikkelen for "gründer".Dette usignerte innlegget ble skrevet av Yadda79 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei Yadda79. Er veldig enig i det i det du sier, og har endret omdirigeringen slik du foreslo. Kanskje trenger vi skrive en artikkel om entreprenørskap? Det er absolutt relevant tema for leksikon! Kan gjerne hjelpe til på et slik prosjekt, om du også vil bistå. Keanu (diskusjon) 14. mai 2012 kl. 10:31 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Innovasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 03:07 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Innovasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. mar. 2022 kl. 07:56 (CET)[svar]