Diskusjon:Ikke-trinitariske samfunn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Åpningen på denne artikkelen er meget upresis. "Ikke-trinitariske samfunn er kristne samfunn som mener at Gud, Jesus Kristus og Den Hellige Ånd er én og samme person (Gud) og ikke en treenighet". Det er det samme som å si: "Folk som ikke er Nordmenn er Samer." Ikke-trinitariske trosamfunn er fler enn bare Modalister som det foreløptig indikeres. Du har f.eks Arianere, Triteister, Dualister etc. Jeg vil gjerne korrigere dette til å være mer presistDette usignerte innlegget ble skrevet av Autofire (diskusjon · bidrag) 18. des 2008 kl. 21:47 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Godt poeng. Kjør på! 3s 18. des 2008 kl. 21:51 (CET)

Gud og Personene[rediger kilde]

Jeg tok bort parantesene etter personene i treenigheten: Fadereren (Gud), Sønnen (Jesus Kristus), Den Hellige Ånd ettersom det kan oppfattes som treenigheten bare mener at Faderen er Gud. Treenighetslæren holder nemlig at også Sønnen og Den Hellige ånde er like mye Gud som Faderen.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Autofire (diskusjon · bidrag) 19. des 2008 kl. 16:56 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

skift navn på artikkel[rediger kilde]

Kunne det vært en ide å skifte navn på artikkelen fra "Ikke-trinitariske samfunn" til "Ikke-trinitariske krsitne"? Ikke-trinitariske samfunn kunne jo strengt tatt også innebære andre religioner som er ikke-trinitariske? Kun et forslag. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Autofire (diskusjon · bidrag) 19. des 2008 kl. 21:34 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Der tror jeg du har et svært godt poeng. Jøder og muslimer er jo f.eks ikke-trinitariske. Jeg er enig med deg. Men kanskje vi skal vente litt før vi flytter og høre om andre har sterke motforestillinger. 3s 19. des 2008 kl. 22:12 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ikke-trinitariske samfunn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. jul. 2017 kl. 15:45 (CEST)[svar]