Diskusjon:IBSEN Museum & Teater

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kjære Wolfmann. Det er jo godt ment, men det er nok ikke heldig å slå sammen disse tre museene og si at navnet er det samme;

  • 1. Ibsen Museum Skien eller Ibsen Museum Venstøp under Telemark Museum, som er et fylkesmuseum.
  • 2. Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum er et kommunalt museum og er del av Grimstad bys museer.
  • 3. Ibsenmuseet, som er konsolidert med Norsk Folkemuseum, har status som nasjonalt museum.

Tilsammen har de tre museene opprettet "Nettverket Ibsenmuseene i Norge", men navnene er faktisk ikke identiske for hvert enkelt museum. Innholdet og organiseringen er også ulik og det vil komme mer tekst om hver av dem. Eventuelt kunne Ibsenmuseene i Norge vært en felles portal for de tre. Erik Henning Edvardsen.

Mulig du kan lage en artikkel om nettverket og en navigasjonsboks med alle museene som her: Bymuseet i Bergen --Nina 27. jul 2007 kl. 19:36 (CEST)

Ja, fint Nina det var nettopp noe slikt jeg tenkte på med en forklaring av hva nettverket går ut på og etableringsår for hvert av museene. EHE

Mitt bidrag var ment som et konkret forslag for å oppklare den åpenbare navneforvirringen mellom disse museene og holde orden uten pekersider og mange lenker. Sjøl syntes jeg oppslagesordet Ibsenmuseet ville vært et godt og passende artikkelord for alle tre museene der en kunne tydelig skille dem ved formelle navn. Uansett var innledninga til denne artikkelen før min presisering om tre museer, rotete og uten forklaring. Det er flere måter å rydde opp i dette på, og Erik Henning Edvardsen eller andre må gjerne velge bedre løsninger. Som et andre forsøk lager jeg nå en presisering innledningsvis med lenker videre. Lykke til med ytterligere forbedring! Wolfmann 27. jul 2007 kl. 20:59 (CEST)
Frresten: Å samle alle tre museene med hver sin kortfattede, men fyllestgjørende beskrivelse under Ibsenmuseene i Norge som felles oppslagsord, hadde nok likevel vært det beste. Museumslederen Erik Henning Edvardsen kan sikkert formulere dette presist og riktig sjøl. Pass bare på at du ikke snubler i detaljer og overlesser med informasjon. Hjemmesidene deres tar seg av dybden. Lag også omdirigeringer fra oppslagsordene Ibsenmuseet, Ibsen Museum, Ibsen-museum, Ibsen-museet, Ibsenmuseet i Oslo, Ibsenmuseet i Skien, Ibsen-museet i Grimstad, Henrik Ibsen Museum, Henrik Ibsen-museet, Ibsenhuset (i Grimstad) og liknende. Da blir brukeren automatisk videreført til riktig artikkel uten flere tastetrykk. Lykke til nok en gang! Wolfmann 27. jul 2007 kl. 21:15 (CEST)