Diskusjon:Hundsebittet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvor er Hundsebittet?[rediger kilde]

Stedsnavnet Hundsebittet eksisterer ikke i Sentralt stedsnavnregister og jeg finner det ikke på noe kart. Er Hundsebittet bare et kallenavn? Hvis det eksisterer, hvor er dette stedet? –Peter J. Acklam 13. sep 2006 kl. 16:08 (UTC)

Navnet står ikke på oppdaterte kart men det er gjengitt med formen Hunnsebettet på andre kart, noe som vel gjør det til den fåreløpige godkjente formen. Navnet har ikke vært oppe til vurdering av Sentralt stedsnavnregister, men med grunnlag i uttalen og andre vedtatte skrivemåten av samme opprinnelse, kan man sette opp skrivemåten Hundsbettet som den moderne formen av dette navnet. Jeg valgte å nevne begge formene i innledninga siden Hunnsebettet er den som er mest i bruk på kart og Hundsbettet er den som står nærmest den faktiske lokale bruken av navnet.
Plassen består av de to eiendommene Hundsbettet (57/5,6) og Elvedal (57/22) nordvest for Bårli langs Andelva i Eidsvoll. Siffuor Kuzmuus 1. des 2008 kl. 18:38 (CET)

Kan verifisere at Hundsebittet er et sted i Eidsvoll. Stasjonen (som nå er nedlagt) ligger omlag 2 km sør før Eidsvoll stasjon langs Hovedbanen. Hk 12. okt 2006 kl. 19:12 (UTC)