Diskusjon:Holbergs gate (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er positiv til at gater og veier får egne artikler, men hvordan gjør man det i forhold til de andre Holbergs gate? Det finnes hvertfall 12 til i Norge, og det er ikke umulig at det finnes noen Holbergs gader i Danmark. Skal de inn i denne artikkelen eller skal denne døpes om til Holbergs gate i Oslo eller noe slikt og de andre få hver sin egne artikkel?

http://kart.eniro.no/query?what=amap&mapcomp=%3B&streetname=Holbergsgate&streetnumber=&city= --85.165.9.45 10. jun 2006 kl.23:29 (UTC)

Jeg tenkte også på dette da jeg laget Liste over Oslos gater. Vi bør ta en diskusjon om dette, spørsmålet er om vi skal la den kun være Holbergs gate så lenge det kun finnes en artikkel om én av gatene ved dette navnet, eller om vi konsekvent skal ha gateartikler i et bestemt format, f.eks. Gatenavn (i By) Hvis vi velger det siste, så bør vi ha en artikkel som også bare er Gatenavn som peker til de ulike artikler om gater med like navn i ulike byer. Kjetil Svenheim 10. jun 2006 kl.23:33 (UTC)
Mulig at man burde benytte Holbergs gate (Oslo). Geografi kan ofte være vanskelig, men det bør skje en diskusjon rundt dette fordi det påvirker også andre geografiske artikler etterhvert som norsk WP vokser. Geografiske steder har også ofte opprinnelse fra kjente personer eller handlinger. Fornorsking gjør dette ofte enda vanskeligere. Kjetil2006 10. jun 2006 kl.23:38 (UTC)