Diskusjon:Hipster

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg synes den norske definisjonen av hipster strider noe mot den amerikanske, men har ikke noen autorativ forklaring inne. Skjønner jeg den amerikanske rett, brukes "hipster" om slike som i egne øyne er avant-garde og "selv fant opp dagens mote og derfor må finne på noe annet", mens den norske er en variant av "trendnisse".

Enlighten me. And the rest of the world, please. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fjohnsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

På en artikkels diskusjonsside skal artikkelen diskuteres, ikke emnet generelt. Og de siste to setningene kan du også spare oss for. — H92 (d/t · b/c · @) 26. jul 2007 kl. 02:11 (CEST)

Jeg må si meg enig i det første utsagnet her, forklaringen i den Norske artiklen henger ikke i hop med f.eks. den amerikanske. Det er klart det er kulturforskjelder (det er jo nettopp de teksten handler om), men at en hipster i moderne betydning er så ulikt mellom en og no virker feil. Jeg tror særlig første setning: "Hipster er en person som følger det som er moderne og på moten." er svak og bør endres. Dette sidestiller en hipster, som første person her påpeker, med en moteløve/trendnisse/poptøs, noe som ikke er veldig forklarende eller beskrivende for (sub)kulturen hipster er en betegnelse på. En moteløve/trendnisse/poptøs er "en person som følger det som er moderne og på moten", mens en hipster typisk oppsøker det motsatte av det motebransjen definerer som moderne, og gjør dette til hipt/moderne i sin sfære. Det er dette som er forskjellen mellom hipster slik begrepet ble brukt i tidligere tider (fra 40-talles amerikanske jazz scene og utover) og samtidsbetydningen av begrepet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.177.129.246 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Litt bilder[rediger kilde]

Skal ikkje legge meg opp i definisjonen på "hipster" men den amerikanske artikkelens tekst og kildemateriale nevner ein del visuelle markørar. Har derfor lagt til eit galleri med CC-kompatible eksempler frå flickr. Grunnlagsmaterialet frå den amerikanske artikkelen bør sjølvsagt inn med tid og stunder. Alle personane er enten modeller som eksplisitt "poserer som" hipster eller personar som i billedteksten identifiserer seg sjølv og påkledningen som hipster. Å ta det frå andre kjelder ville bli mobbing. Bevegelsesmengde 1. feb 2011 kl. 22:08 (CET)

HOST-HARK![rediger kilde]

"Hipster er en person som ikke ønsker å være lik alle andre, de ser bort i fra motebildet og lar seg ikke påvirke."

Dette blir jo bare helt feil. Hipsteren er jo en trendnisse og moteløve godt som noe. Der hipster tildigere kanskje var et begrep for en personlig stil.

Blir bare helt teit.

-JS (veit ikke hvordan jeg signerer)

Enig! Se f,eks. Man threatens to sue magazine for using his photo in article about hipsters looking alike, before realising it isn't him! Asav (diskusjon) 2. aug. 2021 kl. 00:44 (CEST)[svar]