Diskusjon:Helge Sognnæs

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

« var med i kampene på Voss i 1940 »[rediger kilde]

I hvilken militære avdeling? Som hva da? Var han soldat i uniform, på Voss? Var han en såkålt frivillig fra skyttervesenet?

Artikkelen sier ikke om han deltok i "skarpe oppdrag" på Voss (eller om han utelukkende tjenestegjorde innen logistikk).

Fint at artikkelen har fått sin første notable referanse (Den første flyveress-referansen ikke medregnet). 155.55.60.112 3. okt 2011 kl. 08:31 (CEST)

Det står i kilden: «var med i kampene på Voss», hverken mer eller mindre. Når det ellers gjelder referanser så er innholdet hentet fra de kildene som er oppgitt, se: KILDER (eget kapittel). At din IP ikke har tilgang til enkelte nettsteder er ingen grunn til å fjerne referanser, du får heller gå å kjøpe boken Aces High av Christopher Shores & Clive Williams ISBN 1898697000 hvis du må se bekreftelse. Videre fjerning av referanser eller annen redigering fra deg vil bli sett på som vandalisme og din IP vil bli blokkert for videre redigering. Har du noe å utsette på artikkelen så kan du ta det opp her. --KEN 3. okt 2011 kl. 09:12 (CEST)
Vel, den omtalte referansen er bare en entusiastside (som kun belegger at han var et flyveress), og som historisk referanse har den lav verdi, men det er mer konstruktivt å erstatte den med en bedre referanse enn å bare fjerne den. Pragmatisk synes jeg den kan bli stående. Det viktigste å referansebelegge i denne artikkelen er egentlig nedskytningene (siden det er disse som bekrefter rollen som flyveress, notabilitet, osv.). Hvor er listen hentet fra? Nå ser det ut som det eneste som er hentet fra Aces High Våre Falne er at han var med på kampene i Voss. – Danmichaelo 3. okt 2011 kl. 10:20 (CEST)
Du må se bedre etter, informasjonen om kampene på Voss er fra Våre Falne, informasjonen om nedskytningene er fra Aces High, og kan også sees via http://www.cieldegloire.com/002n_sognnes_helge.php og http://www.rafandluftwaffe.info/lists/raf2.htm som bruker samme kilde. Sognnæs er også listet i artikkelen Flyveress. At han er "Ace" bekreftes også fra denne listen fra United States Air Force Air University i Alabama. --KEN 3. okt 2011 kl. 11:17 (CEST)
Ouha, blingset Aces High og Våre Falne! Da ser det jo ut som artikkelen egentlig er solid tufta på gode kilder, men det fremkommer ikke så godt når det er så få fotnoter. – Danmichaelo 3. okt 2011 kl. 19:20 (CEST)
Jeg har skrevet over 2000 artikler på WP, jeg skriver aldri noe som ikke kan kildebelegges. I enkelte artikler er det enklere å legge kildene til uten fotnoter, spesielt om det er få kilder som er basis for hele artikkelen (som kun 2 i hele denne artikkelen). --KEN 3. okt 2011 kl. 22:03 (CEST)
Supert, det var på ingen måte meningen å kritisere deg for å skrive artikler som ikke kan kildebelegges, men det er jo viktig å kommunisere dette til leseren, som ikke kan vite hvem du er :) Men jeg skal medgi at jeg ikke alltid er flink nok med fotnoter selv, både fordi det tar mye tid å legge inn og gjør teksten vanskeligere å redigere etterkant… – Danmichaelo 4. okt 2011 kl. 11:22 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helge Sognnæs. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jul. 2017 kl. 03:22 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helge Sognnæs. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 12:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helge Sognnæs. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. okt. 2017 kl. 07:10 (CEST)[svar]