Diskusjon:Helge Baardseth

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skrivekommentarer[rediger kilde]

Jeg har satt inn en referanseseksjon. Det skal artikkelen ha og den fanger opp alle referansene i artikkelen. Jeg har også satt navn på en av referansene. Etterpå har jeg trukket den ned i referanseseksjonen og lagt igjen en kortform i teksten. Da skjer to ting. Det blir mindre kildekode i selve artikkelteksten og skriver du i kildekode blir det lettere å redigere. Det blir også mulig å bruke samme referanse flere ganger ved å sette inn kortformen.
- Dette gjør jeg med en tilleggsfunksjon jeg har slått på i mine innstillinger. Jeg er ikke sikker på om alle har den automatisk slått på eller om det må slås på hvis du vil ha det. Den ligger under overskriften Redigering og heter Opprydding i referanser: Navngitte referanser trekkes ut av teksten og legges til i referanseseksjonen .
- Når den er slått på kan du klikke på fanen for Rediger kilde aller øverst. Etterpå går du under redigeringsvinduet og ved siden av knappen for Vis endringer så står det Samle referanser. Klikk på Samle referanser og så har automatikken jobbet for deg. Du må først gi en referanse navn før du kan gjøre dette. Prøv å se hvilke endringer jeg gjorde ved å bla i diffene (se fanen for historikk). --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. sep. 2018 kl. 15:37 (CEST)[svar]

Bibliografi[rediger kilde]

Jeg har starta en bibliografi. Han er forfatter og skal ha en bibliografi.
- Jeg bruker referansefunksjonen til Nasjonalbiblioteket i Bokhylla deres. Jeg søker her [[1]] med søkestrengen -- namecreators:"Baardseth, Helge" -- og velger bøker. Når jeg åpner en bok så kan du se at det finnes en fane under lesevinduet (hvis boka er elektronisk lesbar) som heter Referere. Bøker som er fra år 2000 eller tidligere er stort sett lesbare hvis du jobber fra en norsk ip-adresse. Nyere bøker må man møte opp på lesesalen til Nasjonalbiblioteket for å få lese elektronisk. Nasjonalbiblioteket har skannet 250 000 norske bøker som vi kan ha glede av.
- Jeg har lenket til det gamle brukergrensesnittet, det nye finner du på nb.no. Du kan kopiere Wikipediareferansen der også. Du kopierer koden de har laget og limer den inn mellom to referansetagger.
- Fordelen med å bruke Nasjonalbiblioteket som referanse er at da kan Wikipedialeseren klikke seg rett til en digital utgave av boka.
- Prøv å se om du se hva jeg har gjort. Det ligger 17 bøker i Bokhylla hvor han er aleneforfatter eller medforfatter. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. sep. 2018 kl. 15:53 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helge Baardseth. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. mar. 2021 kl. 12:38 (CET)[svar]