Diskusjon:Heimevernet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kritikk[rediger kilde]

Den kritikken som ble lagt til i eget avsnitt må kildebelegges. Slik det sto virket det som det var bidragsyters eget synspunkt. Dessuten var de dømte i Baneheia-saken medlemmer av HV-U, ikke regulære HV-soldater. Harald Hansen 13. apr 2007 kl. 14:26 (CEST)

Jeg har presisert at det var i Heimevernsungdommen de var nå. Det er ingen grunn til å slette hele avsnittet for det. At det har vært mange skandaler og mye kritikk for at drap begås med Heimevernsvåpen er velkjent. Salidsnake 13. apr 2007 kl. 14:28 (CEST)
Jeg synes fremdeles avsnittet trenger kildebelegg. Jeg sier ikke at det ikke har vært kritikk mot Heimevernet opp gjennom tidene, men det er slik at når man kommer med kritikk på Wikipedia så blir det gjerne litt ekstra krav til å underbygge påstandene. Det skal være slik at vi skal være så objektive som mulig, og slik som kritikken i artikkelen står nå blir det mest injurier. Harald Hansen 13. apr 2007 kl. 14:37 (CEST)
Noe av det er kjent og det burde være enkelt å sette på referanser. Jeg fjernet setningen om irregulære styrker for dette impliserer at heimefronten var en irregulær styrke, noe som neppe kan forsvares på generelt grunnlag. — Jeblad 13. apr 2007 kl. 14:40 (CEST)
Det var jo nettopp det hjemmefronten var, til forskjell fra regulære norske styrker. Krigførende har uniformsplikt. Hjemmefronten brukte ikke norsk uniform og bestod ikke av norske militære (de norske stridskreftene hadde jo formelt kapitulert) men mest av folk uten militær bakgrunn. Heimevernet var tenkt som en videreføring av denne organisasjonen, altså en organisasjon som er betydelig mindre profesjonell enn regulære styrker. Profesjonalitet er viktig for disiplin og det er derfor ikke tilfeldig at det er Heimevernet som massevis av våpen og folk med skruer løse på avveie. Salidsnake 13. apr 2007 kl. 14:49 (CEST)
Hjemmefronten var jo ingen helhetlig organisasjon, bare et uformelt begrep. Heimevernet var organisert fra første stund som en forsvarsgren underlagt Forsvarsdepartementet på vanlig måte. Påstanden om at siden Hjemmefronten ikke fulgte folkeretten så må også HV være dårlige på det området kan ikke stå på egne ben. Når det gjelder om HV er mer eller mindre profesjonelle enn de andre våpengrenene så kreves det kildebelegg om det skal stå i en artikkel på Wikipedia. Et motargument er f.eks. at Hæren har hatt store budsjettsprekker de siste årene, mens HV har levert regnskap som har fulgt budsjettet. Økonomistyring er også et mål på profesjonalitet... :) Jeg tror egentlig det er litt fåfengt å i det hele tatt prøve å måle organisasjonens profesjonalitet. Da er det enklere å få en god oversikt over hva som har vært av uheldige episoder med HV-våpen og -mannskaper, samt hvordan dette har spilt ut i media, hva som har skjedd fra HV sin side og så videre. Der er vi foreløpig blanke. Harald Hansen 13. apr 2007 kl. 15:04 (CEST)
Heimevernet er en fornorsking av engelske Home Guard. Hjemmefronten som sådann ble formelt oppløst etter krigen for uttrykkelig å fjerne organisasjonen som politisk maktfaktor. Såvidt jeg husker finnes det også en dato for formell oppløsning. — Jeblad 13. apr 2007 kl. 15:09 (CEST)

Generell diskusjon[rediger kilde]

Holseth John: Og som troppssjef i HV kan jeg opplyse at vi siden 2000 har territorielt ansvar, men ikke har vi øvelser, ikke har vi MG3 i regulær geværtropp lenger, ikke har vi panservernvåpen og ikke har vi tennstempel og beredskapsammunisjon hjemme. Vi kan kanskje kjempe oss ut av en utedass. I dagslys og romtemperatur. [1] Divinity76 (diskusjon) 24. nov. 2015 kl. 19:00 (CET)[svar]

continue: Marius Mikkelsen: Heimevernet VAR en styrke å regne med for mange år siden, da ALLE soldatene hadde AG3 hjemme og det kunne stilles 10. tusenvis av soldater på noen få timer, MEN dessverre så har politikerne og de Militære Generalene som skulle PROTESTERT mot dette, men gått med på galskapen kun interressert i sin egen pensjon og IKKE i Norges sikkerhet [2] Divinity76 (diskusjon) 24. nov. 2015 kl. 19:24 (CET)[svar]

Jeg vil minne om at diskusjonssidene ikke skal brukes til en generell diskusjon om temaet. Fokus på forbedring av artikkelen. --Mvh Erik d.y. 24. nov. 2015 kl. 19:54 (CET)[svar]

Lenkefeil - Ravneberget Sarpsborg:[rediger kilde]

Lenken leder til en artikkel om Ravneberget i Vestfold.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Heimevernet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. feb. 2021 kl. 10:32 (CET)[svar]