Diskusjon:Harold Bloom

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En svært positiv omtale, som omgår et viktig problem:

Det nevnes at Bloom angriper «ideologisk» litteraturkritikk. Men han er da vitterlig selv svært ideologisk – for ikke å si politisk! Faktisk er angrepene hans på «ideologien» i overensstemmelse med kulturpolitiske føringsdokumenter fra Reagan/Bush-epoken.

«Ideologi» er faktisk ikke bare bevissthet om politiske/sosiale/kulturelle/historiske konnotasjoner (slik den forekommer hos Blooms mange motstandere); en mer opprinnelig betydning av uttrykket er ikke-erkjente holdninger (av mer eller mindre politisk tilsnitt).

I egne øyne står kanskje Bloom for en «ikke-ideologisk» motvekt til «ideologisk» litteraturvitenskap. I en mindre naiv forestillingsverden representerer han én ideologisk (tildels dogmatisk) posisjon i aktiv motsetning til det han selv (og Reagan/Bush-administrasjonene) oppfatter som én ideologisk posisjon – men som snarere er et vidt spekter av tildels svært ulike tilnærmingsmåter til litteraturen (og til verden generelt).


T.B.Hansen


The Meaning of the 21st Century. May 4, 2006. ISBN 1-57322-323-9

Denne boken er skrevet av James Martin og ikke av Harold Bloom. Se: amazon.com

Jeg fjerner derfor boken fra siden. --BeachMan 3. feb 2008 kl. 06:14 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Harold Bloom. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 10:45 (CEST)[svar]