Diskusjon:Gustav Lorentzen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Beklager en teknisk detalj: Er det ikke sånn at Gustav Lorentzen var en sønn av sine to foreldre. Begge to var døde før han selv ble det samme.

Enig med deg i at fortid passer best ettersom han er død, men mener dette er uavhengig av om foreldrene døde tidligere eller senere. Altså ville fortid passe best også om foreldrene fortsatt var i live. Mvh. Wikijens 4. mai 2010 kl. 14:02 (CEST)[svar]

Dødsårsaken[rediger kilde]

Jeg ønsker å rydde Lorentzens død bort fra kategorien dødsfall som følge av idrettsulykke. Dette er vel ikke dokumentert? På siden står hjertesvikt, og da er ikke en idrettsulykke riktig betegnelse. --Teodor 30. jan 2012 kl. 18:53 (CET)

Såvidt jeg husker fikk han hjertesvikt under et orienteringsløp i bedriftsidretts- eller mosjonsidretts-sammenheng. TorSch 30. jan 2012 kl. 19:08 (CET)
Ja, men det var ikke dermed sagt en idrettsulykke. Det er forskjell på et dødsfall der noen hjertesvikt under utøvelse av en idrett kontra en utforkjører som kræsjer i et tre eller en racerbilfører som kjører i en annen bil. --Teodor 30. jan 2012 kl. 19:19 (CET)
Vel, nå ønsker jeg ikke å bli for morbid her, men er du ute etter klinisk dødsårsak, er det vel ingen som er døde av idrettsulykker; det dreier seg vel heller om indre blødninger, nakkebrudd, total lungekollaps osv. TorSch 30. jan 2012 kl. 19:22 (CET)
Jeg tror heller han er ute etter årsakssammenheng. Nakkebrudd og (i mindre grad) indre blødninger settes oftest i sammenheng med ytre årsaker; om disse ytre årsakene er relatert til idretten (og ikke f.eks en uvøren skytebas), må de kunne kalles idrettsskader. Hjertesvikt, derimot, inntreffer vel helst uten noen ytre årsak; det synes da noe spekulativt å sette det i sammenheng med idrettsutøvelse – det er godt mulig det samme hadde skjedd også om han ikke hadde drevet idrett. — the Sidhekin (d) 30. jan 2012 kl. 19:28 (CET)
Deltagelse i et orienteringsløp kan godt påvirke hjertet til å stoppe, men det er gjerne fordi hjertet ikke tålte den høye belastningen. Sporten kunne like gjerne ha vært at noen bar materialer til hytta, tror jeg.--Teodor 30. jan 2012 kl. 19:35 (CET)
Slik jeg ser det, kunne man godt ha en kategori med personer som døde under utøvelse av idrett. Spørs om dette er interessant, da. Men hvis man leter etter idrettsulykker, tror jeg ikke man ville finne det naturlig at Lorentzen, eller Kniksen, var i denne kategorien. Men jeg vil gjerne ha flere andres synspunkter på dette før jeg gjør noe.--Teodor 30. jan 2012 kl. 19:32 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Gustav Lorentzen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. jul. 2017 kl. 03:16 (CEST)[svar]