Diskusjon:Gruppetenkning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Gruppetenkning kanskje? Jon Harald Søby 24. okt 2005 kl.07:11 (UTC)

Det er det vanligste begrepet, ja. Gruppetenk er en direkteoversettele av GroupThink som fungerer dårlig, synes jeg, da. Ståle 25. okt 2006 kl. 13:06 (UTC)
Jeg tar opp dette igjen. Dersom ingen har noen innvendinger, vil jeg flytte artikkelen til gruppetenkning. Mvh Tpb 4. feb 2008 kl. 23:43 (CET)

Vedlikeholdsmerking[rediger kilde]

Denne artikkelen har et stort forbedringspotensiale og den er ikke referansebelagt. Den er relevant så jeg fjerner det merket. Artikkelens innhold og kilder henger ikke godt sammen. Kennedys beslutning om å invadere Cuba (Cubakrisen) er kroneksemplet på gruppetenking (hos ham og hans rådgivere). To artikler av Harek om Cubakrisen er listet opp som kilder til artikkelen, men det står intet om Cubakrisen i artikkelen (og artiklene er gamle). Videre så er en bok av Janis fra 1972 brukt som kilde, men det fremgår ikke hvilke deler av teksten den er kilde til. Av den engelske WPartikkelen fremgår «Most of the initial research on groupthink was conducted by Irving Janis, a research psychologist from Yale University.[6] Janis published an influential book in 1972, which was revised in 1982.[7][8] Later studies have evaluated and reformulated his groupthink model.[9][10]» Vår artikkel inneholder en liste som jeg sliter med å gjenfinne (i alle fall på vår form) på engelsk. Vår artikkel trenger å omskrives og det er nok lurt å skjele til den engelske artikkelen eller simpelthen oversette den. Fjerner også ekstern lenke til MeatballWiki, dette er ikke et pålitelig nettsted og heller ikke fenomenets hjemmeside. Skulle ønske jeg hadde en samlemal til å merke med, men siden jeg ikke har det så blir det tre i stedet. Dette er et viktig fenomen som hadde fortjent en skikkelig (og skikkelig referansebelagt) artikkel.--Dyveldi ☯ prat ✉ post 21. sep. 2014 kl. 09:40 (CEST)