Diskusjon:Grunnforskning

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flette til artikkel om forskning?[rediger kilde]

Jeg synes denne bør beholdes som en egen artikkel og ikke flettes. Det gjør ikke noe om det er et visst overlapp med forskning, og det meste stoffet om grunnforskning kan flyttes hit med en henvisning derfra. Grunnforskning er et tema som det går an å skrive mye om.

Den som er interessert i å finne ut noe om grunnforskning og søker f.eks. i Google vil få opp denne artikkelen høyt nå som vi har en egen artikkel, mens hvis vi fletter vil man ikke få noe slikt treff. SNL og Caplex har egne omtaler av grunnforskning. GVU 25. jul 2009 kl. 22:42 (CEST)

Jeg ser poenget, ikke nødvendigvis på grunn av Google alene, men at grunnforskning er et begrep innenfor forskning som har en spesifikk mening som blir fremmet og diskutert i de respektive miljøene, noe som kommer fram hvis vi søker i Forskning.no: «Selve begrepet grunnforskning står under sterkt press i dag. Mange er bekymret for at den forskerinitierte grunnforskningen - den som er drevet av ren nysgjerrighet - skal gå tapt på bekostning av nytteperspektivet.» og «Av og til kan det være klokt å ta seg en kikk over skulderen. Historisk erfaringer viser at både universitetene og grunnforskningen tåler endringer i krav og rammebetingelser.» Vi kan godt ha et avsnitt i artikkelen om Forskning, men det kan være klokt å beholde Grunnforskning som egen artikkel. Nå er den sistnevnte ganske kort, men kan med fordel utvides. Finn Bjørklid 22. sep 2009 kl. 17:03 (CEST)
Jeg kjøper argumentene deres, og trekker fletteforslaget mitt. Bakgrunnen var vel egentlig at jeg synes denne artikkelen var for tynn og dårlig, og at det kanskje var bedre å satse på én solid artikkel som omhandlet forskning. I første omgang fjerner jeg flettemerkene jeg har lagt inn, og så skal jeg forsøke å bidra litt i denne artikkelen etter hvert. Tusen takk for gode innspill fra dere, det gjorde i alle fall fletteforslaget mitt litt nyttig! Bitjungle 22. sep 2009 kl. 17:24 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Grunnforskning. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2018 kl. 03:53 (CEST)[svar]