Diskusjon:Greve av Monpezat

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Monpezat[rediger kilde]

Dette virker som en temmelig meningsløs adelig tittel, etterhvert vil det bli særdeles mange grever og grevinner av Monpezat (siden alle barn født i lovlig ekteskap får den). Men, det er sekundært. Det jeg lurer på er «Hva/Hvor er Monpezat?» Det høres ikke ut som et dansk stedsnavn. Videre, når dronning Margrethe har valgt å droppe alle sine adelige titler til fordel for det enklere (og mer moderne) «dronning av Danmark», hvorfor har hun da opprettet en ny adelig tittel for sine børn? V85 20. feb 2012 kl. 17:12 (CET)

Det er vel ikke så vanskelig å finne ut hvor hun har navnet fra, mannen hennes het/heter Henri de Laborde de Monpezat. Anne-Sophie Ofrim 20. feb 2012 kl. 17:22 (CET)
Det ble i sin tid diskutert om grevetittel og markistittel (prinsgemalens onkel opptrådte visst med en slik tittel) for slekten Monpezat i Frankrike, var eldre titler eller noe som prinsgemalen og/eller hans far og onkel hadde tatt i bruk på egen hånd. I slektshistoriske bøker og adelskalendre finnes ikke slekten og titlene i tiden før Henrik ble ble gift med Margrethe. Jeg mener å huske at i offisielle danske trykksaker, ble ikke Henrik omtalt som greve, bare med navnet. Våpenskjoldet Monpezat med løve og stjerner er visstnok fra et segl i slekten der løve og stjerner ikke står i skjold, uten at det behøver å bety noe. Det er hevdet at adelskapet for Monpezat skyldes at forfedrene eide eiendommer som ga adelskap. Men nå er iallfall grevetittelen blitt en dansk grevetittel tildelt av dronningen. Svenske prinser og prinsesser får av kongen hertugtitler knyttet til landskap i Sverige. I Norge er adelstitler uaktuelle. Hans C 21. feb 2012 kl. 10:39 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Greve av Monpezat. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. jul. 2017 kl. 00:32 (CEST)[svar]