Diskusjon:Google Bilder

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Diskusjonstråd uten tittel[rediger kilde]

Er det PD-er Google har brukt til å lagre bildene? Bruker ikke de litt større datamaskiner til sånt? En PD er vel en datamaskin til hjemmebruk? Jeg skulle tru at Google bruker litt større saker enn det? Men jeg veit ikke. Kanskje noen kunne komme med en referanse? Eller har jeg misforstått begrepet PD?PeterL 27. feb 2009 kl. 12:57 (CET)

Noe av Google's unike konkurransefortrinn er nettopp at de har utviklet en egen teknologi hvor de kobler sammen mange relativt billige PC'er sammen til en logisk enhet. Dette er relativt godt beskrevet i boken om Google: The Google Story. Trarir 27. feb 2009 kl. 13:08 (CET)
Google bruker vel intel 3-prosessorer fremdeles, det er visstnok det som gir best dataprosessering vektet mot varmeutvikling. Men en PC er likevel noe annet enn en server/tjener/filserver i mine ører. Det er endret nå. Sindre Skrede 27. feb 2009 kl. 13:10 (CET)
PC kan tolkes på minst to måter. Det kan enten bety en datamaskin til personlig bruk, eller en datamaskin mer eller mindre kompatibel med IBM Personal Computer. Det er ikke utenkelig at datamaskinene Google bruker faller inn under sistnevnte betydning. Det er også godt mulig at de har satt opp et cluster av «vanlige» datamaskiner, slik Trarir nevner. Mange nok billige maskiner kan gjøre en slik jobb like godt som én dyr en. Kanskje det er like greit å bare kalle det datamaskiner? Med mindre noen vet nøyaktig hva slags datamaskiner det er snakk om. Ters 27. feb 2009 kl. 13:17 (CET)
På engelsk Wikipedia er det en relativ bra artikkel om Google's plattform: Google Platform. Det er relativt mye hemmelighold om denne, men som det står i artikkelen er den bygget opp av commodity-class x86 PCs . Uansett er det vel like greit å bruke så generelle uttrykk som mulig. Filtjenere eller datamaskiner er vel gode slike uttrykk. Trarir 27. feb 2009 kl. 13:23 (CET)