Diskusjon:Golanhøydene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ikke bodd jøder der på 2000 år[rediger kilde]

Jeg siterer fra artikkelen: «Syria mener at de har like stor historisk rett på området som Israel har, og at det ikke har bodd jøder der på to tusen år. De beskylder den israelske regjeringen for å jukse med arkeologiske bevis for å underbygge jødisk tilhørighet til området.»

Hvis dette er fakta, må det kildebelegges. Om påstanden er sann, gjør det eventuelt området unikt, for jøder har bebodd alle områdene rundt disse høydene. Jeg er opp mot 100 prosent sikker på at det har bodd jøder på Golanhøydene før den israelske okkupasjonen, og i løpet av de siste 2000 år.

Slik jeg kjenner Wikipedia, rettes dette selvsagt ikke, så diskusjonssidene er egentlig bare «spill for galleriet». Men nå har jeg i hvert fall påpekt en stygg feil - og så kan det hende noen oppegående folk leser dette.

Signatur: Langsgående krøll-krøll, som tydeligvis har blitt borte fra menyen.

88.94.155.9 9. apr. 2023 kl. 17:24 (CEST)[svar]

Faktum at Syria sier dette, eller faktum at der ikke har bodd jøder ? Når vi skriver at noen hevder dette eller hint, er det VI påstår, bare at de sier dette - hvorvidt det Syria hevder, også er sant, er et spørsmål du må rette til Syria, ikke til oss. Autokefal Dialytiker (diskusjon) 9. apr. 2023 kl. 17:30 (CEST)[svar]