Diskusjon:George Boleyn, vicomte Rochford

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Homofili[rediger kilde]

Det har vært spekulert i om George var homofil, men det har aldri blitt bevist og i tillegg motbevist ved at har han blitt beskrevet som en skjørtejeger.

«Spekulert i»? Det er én person - Rheta Warnicke - som på 1980-tallet (450 år i etterkant, altså) fremsatte en påstand det aldri var snakk om i mannens samtid.

«Det har aldri blitt bevist». Nei, særlig ikke siden Warnickes eneste «bevis» er at Boleyn lånte Mark Smeaton en satirisk bok om ekteskapet. Han hadde også lånt andre hoffmenn den samme boken, men at han lånte den til Smeaton er altså i Warnickes øyne et bevis for et homofilt forhold...

Det ulykkelige ekteskapet kan ha vært en dårlig sammensetning av personligheter, noe som ikke er uvanlig ved arrangerte ekteskap, og kanskje spesielt i denne tiden.

For det første er det ikke sikkert at Boleyns ekteskap var så ulykkelig. Barnløshet er da ikke noe bevis for dette! Vi vet at Jane skrev til mannen mens han satt fengslet. Og hvorfor skulle arrangerte ekteskap være et større problem i Tudortiden enn ellers? --Nordfra (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 18:00 (CEST)[svar]