Diskusjon:Geocaching

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Satellittgjemsel eller geocaching[rediger kilde]

Jeg er aktiv innen denne sporten og har aldri hørt eller sett begrepene satellittgjemsel, naturgjemsel eller haiker. I praksis brukes geocaching og travel bug på norsk. –Peter J. Acklam 30. mai 2005 kl.08:34 (UTC)

Jeg har sett mange kreative forslag til å fornorske terminologien i geocaching men i praksis er det "Geocaching" og "Travel bug" som gjelder. "Haiker" er i hvertfall ikke dagligdags. - gekoh

Enig - jeg har ikke hørt disse termene før. Jeg lurer på om det finnes referanser til dem noe sted? Sindre Skrede 22. feb 2009 kl. 17:15 (CET)
17 treff på google, de fleste på wikipedia-siden her eller sider som har tatt tekst fra denne artikkelen... Sindre Skrede 22. feb 2009 kl. 17:17 (CET)
Jeg kjenner ikke fenomenet eller termene, men på generell basis bruker vi etablerte fremmedsprålige termer der hvor det ikke er innarbeidet norske termer. Vi er et norskspråklig oppslagsverk, men vi skal ikke lage nye norske ord, og slike nyoversatte begrep bør derfor fjernes fra artikkelen. Finn Rindahl disk. 22. feb 2009 kl. 17:43 (CET)
Ting skjer – heldigvis. Begrepet «reisevenn» har etterhvert blitt godtatt som et norsk ord for «trackable» en samlebetegnelse for travelbug og geocoin. Artikkelen bør vel avspeile dette. Ole Arntzen 12. jun 2012 kl. 08:40 (UTC)
Jepp, det er et utrykk som blir brukt mer og mer. Jeg skal legge det til i artikkelen. --KEN (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 11:29 (CEST)

Geocache/Turboks[rediger kilde]

Når du velger norsk språk på geocaching.com er det "geocache" og "cache" som benyttes, ikke turboks. Alle andre nettsider benytter geocaching, geocache, cache, så da bør det benyttes her også. --Thomfre (diskusjon) 21. nov. 2013 kl. 08:38 (CET)[svar]


"turboks" er gjerne ordet som brukes om bokser med en loggbok som man finner på nesten alle fjelltopper i Norge, og som ikke har noe med geocaching å gjøre --Thomfre (diskusjon) 21. nov. 2013 kl. 08:53 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Geocaching. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2019 kl. 00:05 (CEST)[svar]