Diskusjon:Geir Luedy

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flytting til "Geir Luedy"[rediger kilde]

Her tror jeg artikkelen ligger på feil navn. Når jeg søker i norske aviser på web og papir i Retriever Norge får jeg over 1000 treff på "Geir Luedy" og bare 8 treff på "geir luedy andersen". Jeg finner imidlertid VG for 2020 [[1]]. VG kan imidlertid ha kommet i skade for å lese Wikipedia og derfor kalt ham Andersen. Det kan gjelde samtlige 5 av de 8 treffene i Retriver som er fra 2000-tallet.
- Når jeg søker i nb.no (Bokhylla, skannede norske aviser, bøker og tidsskrift) på "geir luedy andersen" får jeg nesten bare treff fra 1990-tallet. Unntaket er et par nyere utgaver av Norsk pop- og rockleksikon som er for nye til å være generelt tilgjengelige så jeg vet ikke hva som står der. I Rockipedia derimot finner jeg bare Geir Luedy og ikke Andersen. I Discogs heter han Geir Luedy med Real Name: Geir Luedy Andersen [[2]]. Både Rockipedia og Discogs er brukergenererte nettsteder og ikke pålitelige referanser.
- Jeg har fått en epost fra Bruker:Reanicus som ikke var helt fornøyd med at jeg fjernet Steen-Olsen som mellomnavn. Jeg har fått lov å sitere litt fra eposten. «Andersen er eit etternamn han ikkje har hatt sidan 90-talet då han bevist kuttet det ut. (kjelde: https://www.ba.no/puls/kaffegutten-som-ble-tekoker-for-amerikansk-stjerne/s/1-41-7642300) > > Hans namn på papiret er då Geir Steen-Olsen (etternamnet til kona) Luedy og eg vise til nokre kjeldar på det: > > https://www.proff.no/rolle/geir-steen-olsen-luedy/bergen/138068/ > https://www.regnskapstall.no/roller-geir-steen-olsen-luedy_80010268981 > https://budapestshowcasehub.com/speaker/geir-steen-olsen-luedy/ »
- I proff.no fins Geir Steen-Olsen Luedy Mann, født 1968 og siden proff.no henter personnavn og fødselsår fra Folkeregisteret så kan vi i alle fall være sikre på at det er Folkeregistrert en person med dette navnet. Det proff.no ikke gir er navnehistorikk, dvs tidligere navn, som er registrert i Freg.
- Jeg har også fått en lenke til Bergensavisen fra 2014 [[3]] som opplyser at Geir Luedy droppet etternavnet Andersen på 1990-tallet og tok Luedy som etternavn. Steen-Olsen nevnes ikke i artikkelen.
- Det som er problematisk her er at når jeg søker i Retriever på "geir steen-olsen luedy" så får jeg bare 5 treff og ingen av dem kobler navnet til Geir Luedy, det er to gratulerer med dagen og 3 eiendomshandler. Da er det vanskelig å være sikker på at dette er samme person.
- I proff.no ligger imidlertid noen koblinger til hvilke organisasjoner «Geir Steen-Olsen Luedy» har roller og han er styremedlem i Made Management AS Org nr 921 834 101. Daglig leder for Made Management er noen andre. Av avisene finner jeg ganske mange steder at Geir Luedy har jobb som manager i Made Managment. I proff.no fremgår at Made Management har 14 ansatte, men navn på de ansatte får de ikke opplyse om. Det er med andre ord ikke bomsikkert samme person som er styremedlem og som jobber der, men sannsynlig er det.
- Sitter og lurer litt på hvordan skru sammen nåværende og tidligere navn her på en skikkelig måte med referanser. Kan skrive inn at Andersen var tidligere navn med hjelp av referansen til Bergensavisen. Tror det er forsvarlig å bruke proff.no med koblingen til Made Management og så finne en god avis som kobler ham til dem for å skape grunnlag for å gi ham "nytt" navn i artikkelen.
- Den finnes også på engelsk WP og har samme problem der. Samme bruker har opprettet artikkel på engelsk WP og så oversatt den til norsk i løpet av noen minutter 29. okt. 2017. Mistenker at det er Discogs som har skapt dette navneproblemet.
- Uansett tror jeg det er forsvarlig å flytte artikkelen til «Geir Luedy» samt at det er dette navnet han er mest kjent som. Andersen/Steen-Olsen navneforvirringen kan fikses senere. Andre som har motforestillinger eller kommentarer. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 23. feb. 2020 kl. 16:44 (CET)[svar]

Tror jeg gjør kort prosess. Fikset navn med referanser og har flyttet den engelske. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 23. feb. 2020 kl. 17:45 (CET)[svar]