Diskusjon:Gamle Fredrikstad

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er ukjent for meg. Alt øst for Glomma er etter min oppfatning "Østsiden". Gamlebyen er i dag festningsbyen øst for Glomma, selv om deler av festningen også lå på Isegran og Cicinon. Wikipedias oppfatning av "Gamle Fredrikstad" bør vise til referanse.

Sjekk postnummerkatalogen, har gitt et par eksempler under. Dette er ikke Wikipedias oppfatning, oppfatninger har ikke noe med saken å gjøre.
Tenaljegata 1630 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Vaterland 1630 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Thorslundveien 1630 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Toldbodgaten 1632 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Ambolten 1633 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Thorsøveien 1634 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Theodor Kollers vei 1637 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Topasveien 1639 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Torsnesveien 1-99, 2-68 1630 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Torsnesveien 101-slutt, 70-slutt 1634 GAMLE FREDRIKSTAD Gate/vei adresse Fredrikstad Østfold
Noorse 18. apr 2007 kl. 23:25 (CEST)
Greit, dokumentasjonen synes overveldende, men fastholder at "Gamle Fredrikstad" ikke er i vanlig bruk på Østsiden.


«Gamle Fredrikstad», forening som i samarbeid med militære og kommunale myndigheter arbeider for å bevare den gamle festningsbyen som fortids- og kulturminne, og samtidig som et trivelig boligområde for innbyggerne. Foreningens styre har representanter for private huseiere, for kommandantskapet og for kommunen.

G.F. er en etterfølger av «Foreningen til Fæstningsvoldenes Forskjønnelse» som ble startet i 1897. Vollmester Olaf Søetorp var medlem av det første styret og den drivende kraft i det meste av foreningens virksomhet gjennom mer enn 50 år.Da G.F. ble stiftet i 1949, gikk den gamle foreningen inn i den nye organisasjonen som i sitt omfattende virkeområde også dekker «forskjønnelses»-aspektet. Gjennom årene har G.F. hatt en lang rekke arrangementer for sine medlemmer og i vesentlig grad bidratt til Gamlebyens bevaring, restaurering og forskjønnelse. Av varig verdi er også utarbeidelsen av «Bevaringsplan for festningsbyen Fredrikstad» (4 bind) (utgitt 1969-88). Hovedmannen i dette omfattende arbeid og i foreningens virksomhet forøvrig var ligningssjef Thorstein Johnsen, formann 1965-86. Fra 1959 har foreningen disponert Donkejongården til sin virksomhet.

Her synes "Gamle Fredrikstad" å omfatte Gamlebyen/Festningsbyen.


Enig i artikkelens innhold: "er en bydel i Fredrikstad", men synes ikke å være mye brukt utenfor postverket jfr google-søk. De fleste (fra vestsiden) vil nok stusse over at Torsnes, Selbak og deler av tidligere Borge skal være en del av "Gamle Fredrikstad".

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Gamle Fredrikstad. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. mar. 2019 kl. 07:01 (CET)[svar]