Diskusjon:Fysikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei! Jeg har satt i gang en oversettelse av den engelske artikkelen om fysikk, og har lagt inn første del i natt.--Vorty 24. mar 2006 kl.01:43 (UTC)

Flott, finn også en (eller flere) kategori(er) som artikkelen kan ligge i og dessuten tilsvarende andre wiki-språk. --Finn Bjørklid 24. mar 2006 kl.02:27 (UTC)

Språk og neste bolk er lagt til. Har tenkt til å prøve å fullføre denne jobben i løpet av de neste ukene. --Vorty 24. mar 2006 kl.02:50 (UTC)

Navn på underevner[rediger kilde]

Denne nye fysikksiden er glimrende til å holde oversikt over ulike delder av fysikken. Men jeg tror det trengs en diskusjon om navn på en del viktige underevner (mens de enda er røde). Slik som:

  1. Spesiell og Generell «relativitet» eller Spesiell og Generell «relativitetsteori»
  2. «Kondenserte mediers fysikk» (brukes NTNU) eller «kondenserte fasers fysikk» (brukes UiO)
  3. «Materialteknikk» eller «Materialvitenskap»
  4. «Matematisk fysikk» eller «Anvendt matematikk»

Forslagene er ikke nødvendigvis ekvivalente. Personlig heller jeg mot «relativitetsteori», «anvendt matematikk» og «materialvitenskap», mens jeg ikke er så sikker på nr 2. Det sikkert også flere som bør diskuteres, f.eks. norsk betegnelse for "Grand unification theory". --Jivestgarden 15. jun 2006 kl.18:47 (UTC)


Fjerning av «Fysisk person»[rediger kilde]

Fjernet «Fysiske personer brukes som betegnelse på mennesker, i motsetning til juridiske personer som er institusjoner, organisasjoner, selskaper og andre formelt etablerte enheter som har rettslig handleevne.» sden det har ingen ting med vitenskapen fysikk å gjøre. Det kan eventuelt flyttes til et eget oppslagsord, hvis det er viktig å beholde det. --Jivestgarden 12. okt 2006 kl. 18:50 (UTC)

Jeg synes at det godt kan bli opprettet et eget oppslagsord på fysisk person. Hvem oppretter det ?
Uttrykket brukes i flere sammenhenger, selv om det mest brukes rettslig/juridisk. Uttrykket er ikke selvinnlysende og selvforklarende. Jeg tror mange vil synes det er greit å få en forklaring, slik at de ser motsetningen til juridisk person.Hans C 13. okt 2006 kl. 08:34 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fysikk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2018 kl. 02:16 (CEST)[svar]