Diskusjon:Fylking

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

De geografiske områdene blir delt i fylker tilpasset næringsgrunnlaget for en fylking. Området blir målt fra tilgangen til havet og innover land, og er fem hundre og førti raster (5400 meter) i bredde.

En fylking består av tre ganger ni soldater, en båt med ni tofter og ni åreganger på hver side. Antall soldater er identisk i hvert fylke.

Fylkingen's opphav er i vest-norge og kalles derfor en 'svine-fylking'. Formålet med fylkingen er å stoppe en hær av angripende ryttere, der disse blir regelrett spiddet av lange lanser. En enkel fylking bruker ni personer oppstillt i en trekant som lokkemat. Det ligger da en større trekant av soldater i gresset foran disse, under skjold, med kraftige lanser som løftes opp ved et angrep og spidder hesten i brystet. Hesten og rytter løftes dermed 4-5 meter opp i luften og lander rundt 9 meter bak. Dette danner da selve forsvarsverket, et festningsverk formet som et grisehode av kjøtt og blod.

Den historiske sammenhengen kan beskrives slik: Skal man stoppe en bjørn trenger man et spyd. Man planter spydet i bakken, bjørnen angriper, man løfter spydet og bjørnen blir spiddet av sin egen vekt.

I en svinefylking skal man stoppe en armert hest i fullt firsprang, her trenger man med andre ord et større spyd. Disse blir lagt på rekke formet som et grisehode hvor kroppen er på sjøside, bare hode går innover land.

Normalt vil flere fylker gå sammen for å danne en stor fylking der to av tre soldater ligger i gresset og lytter etter hester.

Det finnes eksempler der en sjøhær på rundt 1200 mann har stoppet angrep av over 30 000 ryttere. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.213.164.100 (diskusjon · bidrag)

Svinfylking har egne artikkel. Fylking som formasjon som artikkelen omtalt, er det engelskmennene betegnet som shield walls fra krigene mot vikingene. Varulv2468 13. mai 2007 kl. 00:42 (CEST)[svar]