Diskusjon:Frysjafossen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her var det mye rart. Fossen heter Brekkefossen, er ikke det første vannfallet (det er to vannfall høyere opp, Kummene ved Oset og Grønvoldsfossen). Christiania Spigerverk ligger i Nydalen, ca. 2 kilometer unna. Frysja er ikke et sted, men et gammelt navn på elva.

Videre: Kjelsås Brug lå ved Grønvoldsfossen, ikke Brekkefossen. Du tenker nok på Brekke Brug. Paaln 28. jul 2008 kl. 16:02 (CEST)

Der var det meste rettet, bortsett fra navnet på fossen. Skulle vært moro og sett en kilde som bruker dette navnet. Paaln 3. aug 2008 kl. 18:08 (CEST)
Ved søk i Atekst kan jeg finne fire tilfeller av at Aftenposten Aften har omtalt denne fossen som «Frysjafossen» (men man skal jo være klar over at aviser ikke alltid er spesielt troverdige kilder til stedsnavn). --Kjetil_r 3. aug 2008 kl. 18:18 (CEST)
Mener du denne fossen, eller den fossen der du har puttet inn "Frysjafossen" i billedteksten i bildet til O'Leary? Den som heter Brekkefossen? Dette er diskusjonsiden til det øverste fallet, Brekkefossener det andre fossefallet. Paaln 3. aug 2008 kl. 18:37 (CEST)
Tja, det er ikke godt å si, Aftenposten var ikke helt spesifikke. Jeg har forresten rettet opp bildebeskrivelsessiden til O'Leary-bildet[1], fint at du fant denne feilen. --Kjetil_r 3. aug 2008 kl. 18:51 (CEST)


Beholder litteraturlisten, selv om ingen av dem har noen omnevnelse av "Frysjafossen".Paaln 3. aug 2008 kl. 20:05 (CEST)

Henger meg på her. Selv om jeg er 'nykomling' i dette gemet vil jeg være 'kategorisk' og si at artikkelen om "Frysjafossen" bør slettes. Kan tenke meg å lage ny artikkel om "Kjelsåsfallet". Når aviser skriver om Frysjafossen er det 90 % sannsynlig at de mener Brekkefossen. Dette på grunn av naboskapet til Aktivitetshuset 33 Frysja, og manglende historiekunnskaper. Ollex 14. okt 2008 kl. 19:26 (CEST)
Har tatt et halvt skritt, lar artikkelen 'få leve', men forklarer misforståelsene. Tenker at dette er pedagogisk riktig, men det er kanskje ikke encyklopedisk ??? Ollex 20. okt 2008 kl. 19:13 (CEST)