Diskusjon:Frysja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hei - tidligere bidragsytere til 'Frysja'. Jeg er litt usikker på hvordan jeg får dialog med dere, men jeg har vært inne og redigert noe. 1. Jeg har rettet 'Snorres kongesagaer' til 'Sverres saga', som jo ikke er skrevet av Snorre. 2. Jeg har fjernet setningen om 'Frysjafossen'.

Skulle vært artig å få vite hvem som har skrevet den setningen, har du hørt om dette fra 'noen' eller funnet det i en gammel kilde? For meg er det mest historiske navnet jeg kjenner til 'Kjelsåsfallet'. 'Dynjande' er også et navn fra sagaene, men det er uklart om det er er fellesnavn på de opprinnelige strykene fra Maridalsvannet og forbi Brekkefossen, eller bare en del av disse.

'Noen', blant annet Maridalen Rotary har brukt navnet 'Fossen ved Frysja' (desverre) på en tegning de har utgitt av Brekkefossen. DET har nok sin årsak i naboskapet til Aktivitetshuset 33 Frysja. Men DEN fossen heter altså Brekkefossen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ollex (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det ser ut til å være Bruker:SOA, som også opprettet artikkelen Frysjafossen. Jeg brukte noe tid i sommer på å finne noe som helst om denne Frysjafossen, det lille jeg fant var snakk om Brekkefossen. Endte opp med å rydde litt, selv om jeg hadde mest lyst til å slette hele greia. Mente å spørre brukeren på diskusjonssiden hans, men det kokte bort i feriemas.
(Skal du se hvem som har skrevet hva i en artikkel, går du inn på Historikk. (Og når du signerer ting du skriver på diskusjonssider, bruker du fire tilder ~ . Velkommen til wikipedia, du skulle ikke tilfeldigvis være selveste Olle C. fra historielaget? Var i alle fall på nippet til å kontakte vedkommende i sommer, i forbindelse med denne navnebruken. )) Paaln 14. okt 2008 kl. 16:47 (CEST)
Hei Paaln. Først, joda du gjetter riktig. Men 'selveste' var å smøre litt tjukt på... Jeg har nettopp oppdaget Wikipedias muligheter og har gjort lagets leder oppmerksom på dem. Nå famler jeg meg litt fram for både å bidra og forklare mine bidrag. Det er veldig artig at de småtingene jeg har gjort så langt allerede er registrert. Nå må jeg lese grundig gjennom syntaxreglene og lære meg bruken av diskusjon mm. ordentlig. Ollex 14. okt 2008 kl. 19:09 (CEST)