Diskusjon:Frydenberg (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Er Frydenberg et strøk?[rediger kilde]

Jeg tror jeg aldri har vært i gatene nord for Grenseveien, så her er det ikke lokalkunnskap som er rådende for å si det slik, men er det ikke vanlig å regne Frydenberg som en del av Hasle? Boligprosjektet Frydenberg uttaler også: "Frydenberg ligger på Hasle, rett nordøst for Carl Berner."

Jeg ser selvfølgelig argumentene for at det er et eget strøk også:

 • Det er stort, med mange gater.
 • Det er ikke "omringet" av "rest-Hasle" på noe vis, men er tvert i mot det som skiller rest-Hasle fra Sinsen (med god margin)

Problemet er vel bare at Hasle blir fryktelig lite uten Frydenberg. Keyserløkka og Lille Tøyen er jo heller ikke regnet med i strøket (her på wikipedia iallefall), så da er det bare 4 gater igjen uten Frydenberg. Samt at Oslo Byleksikon (4. utgave) ikke omtaler Frydenberg som et strøk, selvom de klassifiserer de aktuelle veier/gater som Frydenberg. Yosh 30. jan 2010 kl. 01:27 (CET)

Det var igrunnen et veldig bra kart / avgrensning fra velforeningens side her [1], riktignok ikke oppdatert siden 2005. Legg merke til at Haslekroken, og alt annet sør for Økernveien, ikke er med. I og med det formaliserte navnet til Velforeningen så er det kanskje et eget strøk allikevel? Nå ble jeg iallefall veldig i tvil. Yosh 30. jan 2010 kl. 01:34 (CET)

Snever[rediger kilde]

Sjekk med www.norgeskart.no viser at det finnes 14 steder i Norge som heter Frydenberg:

 1. Frydenberg (Halden)
 2. Frydenberg (Fredrikstad)
 3. Frydenberg (Oppegård)
 4. Frydenberg (Aurskog-Høland)
 5. Frydenberg (Lørenskog)
 6. Frydenberg (Oslo)
 7. Frydenberg (Ringsaker)
 8. Frydenberg (Gjøvik)
 9. Frydenberg (Drammen)
 10. Frydenberg (Kongsberg)
 11. Frydenberg (Modum)
 12. Frydenberg (Stokke)
 13. Frydenberg (Lardal)
 14. Frydenberg (Skien)

Hvorfor ligger da et ukjent område i Oslo som hovedoppslag? 77.18.69.194 9. okt 2011 kl. 18:38 (CEST)

Hovedoppslagsordet er nå gjort om til en peker tilsvarende forslaget over og eksisterende Osloartikkel er flyttet hit. Mvh Ooo86 (diskusjon) 9. sep 2012 kl. 16:34 (CEST)