Diskusjon:Fri vilje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

I artikkelen "Fri vilje" skrives det at :"Fri vilje er et begrep som beskriver rasjonelle individers evne til å begå handlinger og utforme tanker og meninger uten innblandelse fra overnaturlige krefter"

Jeg ser ikke hvorfor "overnaturlige krefter" er det eneste som kan frata fri vilje i rasjonelle individer, og hvorvidt mennesket er rasjonelt eller ikke er heller ikke så lett å si. Ettersom at vår hjerne, lik mange dyrs hjerne, har begrensninger på viljen, som feks sensurering av informasjon, tilbakerasjonalisering osv. blir det feil å si at diskusjonen om fri vilje kun handler om innblanding fra overnaturlige krefter, men også om til hvilken grad mennesket er rasjonelt og andre sterke påvirkninger som for eksempel gruppepåvirkelse. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Crosseout (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Enig, dagens viktigste problemstillinger om fri vilje er ikke relatert til "overnaturlige krefter". Jeg har ikke gode kilder tilgjengelig, men artikkelen trenger en utvidelse. Btd 10. mar 2009 kl. 12:27 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fri vilje. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2017 kl. 14:35 (CEST)