Diskusjon:FrP-koden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Suppleringsforslag[rediger kilde]

Her følger forslag til deler av hva artikkelen kan suppleres med. Synspunkter på disse og ytterlige kompletteringer ønskes anført til debatt her. Mvh Lexicus 4. jan 2010 kl. 01:22 (CET)

Forslag til endringer:

Etter Kolbergs oppfatning består FrP-koden i å føre folk bak lyset ved å si en ting og gjøre noe annet, snakke om de svake men prioritere de sterke, og ignorere fakta når de ikke passer med politikken. (VG 25.05.2006).

Carl I. Hagen, som var FrPs formann 1978-2006, formidlet i sin selvbiografi Ærlig talt fra 2007 (side 531-533) følgende oppfatning av hva den såkalte FrP-koden består i: Å ta folk flest og deres meninger på alvor. Han mener at det er de øvrige partiene som er i utakt med folket, som gang på gang lanserer foreldete og kompliserte løsninger som ikke virker istedenfor enkle løsninger som virker, og som prøver å indoktrinere folket om hva de egentlig bør mene istedenfor å lytte til hva de faktisk mener. Han hevder at Frp derimot lytter til og fremmer de sakene folk flest er interessert i, og at folk flest ser at FrP skjelles ut for å mene det samme som de selv mener.

Tekstforfatter og markedsstrateg Kent Andersen skrev en artikkel i Aftenposten 21.08.2007 med tittelen Dette er FrP-koden. Her hevdet han at Martin Kolberg og makteliten har skapt avmakt blant demokratiske mennesker som forventer å bli hørt, og at mystiske ting skjer med demokratiet i Norge uten at flertallet blir spurt. Han skriver: "Det er fryktelig mange av oss som ikke er med i denne eliten, og vi får stadig vekk bomavgifter, bilavgifter, arveavgift, byråkrati og invasjon av nye kulturer og kriminelle tredd over huet på oss i år etter år - fordi du (Kolberg) og eliten din åpenbart vil ha det sånn. Og ingen valg eller andre demokratiprosesser har klart å stoppe det", og avslutter med å hevde at "Du er FrP-koden, Martin Kolberg. Du!".

Dette endringsforslaget ble vurdert slik av bruker Orland: Utvalget av sitater, og retorisk bruk av avsluttende «konklusjon» har åpenbar slagside. Jeg valgte derfor å flytte innholdet hit for diskusjon, og i påvente av at flere oppfatninger kan tas med i en objektiv helhet og i en tilfredsstillende leksikalsk form. Mvh Lexicus 4. jan 2010 kl. 01:22 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen FrP-koden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 20:02 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen FrP-koden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. feb. 2021 kl. 22:34 (CET)[svar]

Fletteforslag[rediger kilde]

Hei hei! Jeg syntes det er litt snålt å ha en artikkel om et begrep om et parti dannet av et medlem av et motstanderparti. Er det såpass at det burde ha en egen artikkel, eller kan det heller flettes inn i uttalende persons biografi? Jeg har ikke stor kjennskap til boken, heller, men den kan vel heller bli hoveddelen av artikkelen, om den er relevant nok. EdoAug (diskusjon) 4. jul. 2023 kl. 21:12 (CEST)[svar]