Diskusjon:Frøen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det legges inn en feilaktig og udokumentert påstand om at "Stedsnavnets offisielle stavemåte i offentlig bruk er Frøn", med en værmeldingsside(!) som kilde. Stedsnavnets offisielle stavemåte i offentlig bruk er Frøen, f.eks. i navnet på den kommunale T-banestasjonen der (http://www.ruter.no/Documents/Linjekart/T-bane_linjekart.pdf?epslanguage=no ), hvor navnet Frøen er fastsatt av kommunen og godkjent av staten ved Samferdselsdepartementet ("Her er noen av de nye navnene", Aftenposten Aften, 3. januar 1984). Oslo kommunes hjemmesider gir overhodet ingen treff på "Frøn", men derimot flere treff på Frøen, det offisielle navnet i kommunal og statlig bruk. Oslo kommune kjenner overhodet ikke til at det finnes noe som heter "Frøn" i Oslo. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.157.137.163 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, vi bruker selvsagt ikke yr.no som kilde fordi det er en værmeldingsside, men fordi den inneholder data fra Sentralt stedsnavnregister, slik det står i lenken, og slik du ser nederst på siden hos yr.no. Som du også ser, har vi beholdt navnet Frøen på denne artikkelen, og artikkelen om Frøen stasjon heter fremdeles Frøen stasjon. Vi mener likevel at det er riktig å fortelle hva som er vedtatt stedsnavn; så er det en annen diskusjon hvorvidt vedtaket om skrivemåten Frøn gjelder gården(e) eller boligstrøket. Men den diskusjonen trenger vi ikke å ta her. Artikkelen står greit slik den gjør. Mvh M Haugen 8. feb 2012 kl. 21:36 (CET)

Hvis det er slik at værmeldingssiden henter data fra denne databasen, hvorfor står det ikke da i stedet akkurat det ("det står det og det i Sentralt stedsnavnregister"). Kartverkets Sentralt stedsnavnregister, som sorterer under Miljøverndepartementet, er ikke ensbetydende i "stavemåte i offentlig bruk", særlig ikke når det er en helt annen stavemåte som er den eneste stavemåten som er i kommunal bruk, formelt vedtatt av kommunen og dessuten er godkjent av staten ved Samferdselsdepartementet. Sentralt stedsnavnregister er de samme som mente at Sognsvann het Sognsvatn (et navn ingen i Oslo har hørt om), og inneholder ofte navnekonstruksjoner som ingen på stedet det gjelder har hørt om og som avviker fra de navnene som er vedtatt og i bruk av kommunene og i mange tilfeller også staten.

Under referansene nederst på sida står det at kilden er Sentralt stedsnavnregister (vist et stykke ned på yr.no), altså offisielle skrivemåter for offentlig bruk. Referansen kan muligens skrives på en tydeligere måte. Grunnen til at noen mindre institusjoner ikke er konsekvente har å gjøre med at stadnamnlova og særlig SSR (Sentralt stedsnavnregister) er forholdsvis nytt. Enkeltkommuner og andre etater som ikke direkte arbeider med stedsnavn og har utallige andre oppgaver har ikke alltid satt seg inn i lovverket. Kommuner har gjennom loven ikke mandat til å vedta skrivemåter som ikke samsvarer med uttale eller betydning av gamle navn. Dette har med vern av kulturminner å gjøre. Sognsvatn er en tidligere avslått (i 1990) skrivemåte av Sognsvann. Med vennlig hilsen Siffuor Kuzmuus 9. feb 2012 kl. 16:16 (CET).

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Frøen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. feb. 2023 kl. 16:19 (CET)[svar]