Diskusjon:Fotosyntese

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Reversert fotosyntese?[rediger kilde]

«Men om natten reverseres gassproduktionen fra plantene, og isteden for å oppta karbondioksid og produsere oksygen så opptar plantene oksygen og produserer karbondioksid»

Er ikke dette en myte, eller i beste fall en grov overforenkling? - Soulkeeper 28. feb 2006 kl.20:14 (UTC)

Nei, det er ikke en myte, men det er grovt overforenklet. Prosessen er ikke det samme i alle organismer. Zipz0p 2. apr 2006 kl.04:07 (UTC)

Det her er viktig skolestoff, så hvis vi virkelig vil at wikipedia skal bli godtatt i skolen, burde en artikkel om et slikt emne være minst anbefalt. -mariule 20. mar 2006 kl.09:50 (UTC)

Det skjer jo hele tiden celleånding (altså reversert fotosyntese) i planter, men fotosyntesen produserer mer enn nok oksygen til å stille plantens eget behov. Om natten, når det ikke er tilgang på lys, skjer kun celleåndingen, og derfor blir litt oksygen brukt. Gassproduksjonen reverseres altså ikke, men planten produserer ikke sitt eget oksygen om natten. Det er også dette som gjør at spalteåpningene er åpne om dagen, men ikke om kvelden. - Simu 7. nov 2006 kl. 12:28 (UTC)

Jeg har lagt til en del mere informasjon om fotosyntese i planter. Det er fremdeles ganske forenklet, og norsken min er dårlig. Jeg kan ikke navnene til alle tingene jeg skrev om på norsk, så det vil være nyttig for noen med norsk som morsmål å gå gjennom det jeg har skrevet og prøve å forbedre språket. Zipz0p 2. apr 2006 kl.04:07 (UTC)

Har ryddet opp i artikkelen og skal utdype/rydde opp i avsnittet om lysreaksjonen til helgen. Desverre var ikke calvinsyklus pensum så mine kunnskaper om den er begrenset. Carl Christian 31. jan 2008 kl. 18:00 (CET)
Har utdypet lysreaksjonen, men nå har jeg nådd min foreløpige kunnskapsgrense på dette temaet og håper det er noen der ute som kan noe om calvinsyklus. Carl Christian 1. feb 2008 kl. 16:07 (CET)

Calvinsyklusen[rediger kilde]

Tar opp tråden fra Februar! Så at det som står om calvinsyklusen var ganske stusselig, har tenkt til å rydde opp, men er ganske fersk på wiki så det går nok litt tregt!:P Først og fremst, er det bedre å utdype det som står her, eller i den egne artikelen som er lagt? Også: Navnet mørkereaksjonen er ganske misvisende, ettersom den skjer uavhengig av lys, ikke i mørke. Foreslår å endre dette til den lysuavhengige reaksjonen. Zhartek 17. nov 2008 kl. 21:37 (CET)

Det virker som om du har greie på dette, og da er det bare å gå inn og fikse det som du ser trenger fiksing. Harald Haugland 17. nov 2008 kl. 21:46 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fotosyntese. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 15:07 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fotosyntese. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 19:57 (CEST)[svar]