Diskusjon:Sportsklubben Gjøvik-Lyn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tidslinje navneskifter, sammenslåinger og fradelinger av idrettsgrener i klubben[rediger kilde]

Dette ser ut som en klubb med mange forskjellige endringer av både navneskifter osv. som i tråd-overskriften. Foreslår å lage et eget avsnitt om navnehistore for tydeliggjøring av dette. Noen nesten like klubbnavn ser også ut til å ha vært i bruk av andre klubber i samme område.

Mvh Migrant (diskusjon) 2. sep. 2014 kl. 18:27 (CEST)[svar]

Denne klubbens navneendringer virker veldig rett-frem, og halve historiedelen omhandler disse navneendringene, men for all del:
For meg virker det som Gjøvik Idrettsforening er et fleridrettslag med vanskeligere historikk, hvor bl.a. følgende klubber er involvert:
Bruk gjerne denne boka som kilde! Mvh. lil2mas (diskusjon) 2. sep. 2014 kl. 22:10 (CEST)[svar]
Vel ifølge artikkelen i avsnitttet Fotballklubben Gjøvik-Lyn#1980–2013 så informeres det om sammenslåing av klubbene Sportsklubben Gjøvik-Lyn og Gjøvik Sportsklubb den 15. april 1993. Som bekreftes på klubbens egen historikkside i slutten av første avsnittet for 1970–1990, hvor også året 1993 nevnes i slutten av ingressen på samme historikkside.
Og da har vi flere nesten like navneformer for forskjellige utgaver av klubber på Gjøvik:
  • Sportsklubben Lyn 1903–1910
  • Fotballklubben Lyn 1910–1949
  • Sportsklubben Gjøvik-Lyn 1949–2013
  • Gjøvik Sportsklubb (tidligere Gjøvik Arbeideridrettslag)
Og i tillegg så kan man forvirres av mulige omstokkede navnerekkefølger på klubbnavnene, samt forkortelser med SK som kan være sportsklub(b), skiklub(b), skøyteklubb/skøiteklub(b), svømmeklubb, sky(d/t)eklub(b). Og hvilke kilder har vi på at Fotballklubben Lyn ikke bare var Fotballgruppa/avdelingen i Sportsklubben Lyn (som var navnet på den offisielle tidligere foreningen), men egen formell og uavhengig klubb (som hadde samme tidligere historie) ?
Angående Gjøvik Idrettsforening, så ser jeg at den har en noe mere brokete navnehistorie, som innvolverer noen flere typer idretter som gikk inn i egne særidrettsklubber til forskjellige tider i historien.
Det kunne forøvrig vært en mulig interressant lesning i disse klubbjubileumsbøkene fra klubbene på Gjøvik og nærmeste omegn.
Ps. Hvis din dato med referanselenke fra Brønnøysundregisteret stemmer for Gjøvik Skøiteklub så har de 100-årsjubileum om kun kort tid. Men nåværende artikkel og deres hjemmesides historikkside indikerer at også de bruker Gjøvik IFs stiftelsdato/år og omtaler ikke brønnsøysundsregisterets dato i det hele tatt.
Mvh Migrant (diskusjon) 5. sep. 2014 kl. 10:11 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fotballklubben Gjøvik-Lyn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 19:52 (CEST)[svar]