Diskusjon:Forfatter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Pussig at de fleste språk på Wikipedia har svært korte artikler på dette emnet. Mer må kunne skrives.En tanke for avsnitt forfatteryrke, at det er kort. Ja og nei, det å leve av å skrive romaner som professjon i moderne forstand med forlegger, forlag, kritikere etc, ja det er kort, men historisk sett har vi har hatt forfattere i mye lengre tid. Ta Snorre Sturlasson som et eksempel. I fransk litteraturhistorie leser jeg om en fransk forfatter på 1200-tallet som regnes som Frankrikes første forfatter. Mine tanke er om vi kanskje kunne utvide artikkelen med de første forfattere, begynnelsen til det hele så og si. Forfatteryrkets forhistorie så og si. Jeg kan være med å lete opp noen eksempeler om ønskelig. --Finn Bjørklid 14. des 2005 kl.01:47 (UTC)

Du har helt rett. Selvfølgelig er forfatteryrket mye eldre enn fra 1600-tallet. Jeg oversatte bare den svenske teksten, men tenkte at det tross alt er noe sant i det med moderne forfatterskap og den industrielle revolusjon. Så vær så god og utvid! Lister med de betydeligste forfatterne opp gjennom verdenshistorien hadde vært supert!Wolfmann 20. des 2005 kl.00:18 (UTC)
Jeg gir innspill all vennlighet og mente ikke å overta arbeidet ditt. Men hvis jeg tenker litt høyt så tror jeg en liste med kun forfattere ikke nødvendigvis blir altfor fruktbart. Her er det vel heller forfatter-rollen som endrer seg opp gjennom tidene som bør beskrives. Din artikkel dekker på en utmerket måte hva vi kan kalle en moderne forfatter, men vi har en rekke andre perioder å vurdere; Gilgamesh - verdens første (kjente) episke fortelling. De greske tragedieforfattere. Greske filosofer. De romerske forfattere. Romerske talere. Etc. Det er en del epoker her. Samtidig også viktig å ikke overlappe andre artikler. --Finn Bjørklid 20. des 2005 kl.00:27 (UTC)
Jeg tok ikke ditt innspill som negativ kritikk. Tvert i mot har jeg tenkt akkurat som du har gjort. Er ikke redd for å overlappe andre artikler, men allerede nå har jeg lagt til "Se også:" Litteratur og Tidsperioder innenfor litteraturen. Denne oversikten hører kanskje mer hjemme der? Jeg liker oversikter og lister, men en kan kanskje lage en kort, sammenhengende tekst om nettopp antikkens forfatterrolle og opp til våre dager under "historikk2 eller noe sånt? Jeg bygger ellers opp artiklene etter prinsippet om å lage et grunnlag som andre kan bygge videre på. Wolfmann 20. des 2005 kl.08:50 (UTC)

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenke var ødelagt. Vennligst sjekk om lenka faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern den om det er tilfellet. Les mer…

JhsBot * 20. mai 2006 kl.19:21 (UTC)