Diskusjon:Fjesing

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjesing er vel ikke så uvanlig i Norge, iallfall på Sørlandet. Og den kan nok finnes grunt nok til å sjenere badende også. 159.171.117.104 30. jun 2009 kl. 12:36 (CEST)

Amputasjon?[rediger kilde]

Setningen «I verste fall kan en arm måtte amputeres ved forgiftning.» ble lagt til artikkelen ved endring av 17. sep 2008 kl. 11:29, basert på artikkelen «Fikk fjesing på kroken» i ba.no. I avisartikkelen står denne opplysningen som et sitat fra Espen Hansen, driftsansvarlig ved Akvariet i Bergen: «En fjesing er en svært giftig fisk. Hvis du kommer i kontakt med piggene, får du i deg giften. I verste fall kan det føre til amputasjon av armen og det som verre er, påpeker han.»

Dette stemmer ikke. En ting er at amputasjon av armen ville være lite relevant hvis man for eksempel skulle være så uheldig å bli stukket i foten eller beinet. En annen grunn er at amputasjon uansett ikke vil være en konsekvens av forgiftningen fra stikket, men av en eventuell blodforgiftning som ville følge av en eventuell betennelse i stikksåret. At forgiftning fra fjesingstikk kan føre til amputasjon er rent faktisk feil, noe som går klart frem av informasjonen fra den offisielle tjenesten Giftinformasjonen, både av oppslaget beregnet på publikum og av oppslaget beregnet på helsepersonell.

Men stemmer det ikke at fjesingstikk kan føre til amputasjon? Joda, på samme måte som insektstikk, ormebitt og alle andre småsår i værste fall kan føre til blodforgiftning og amputasjon eller død dersom sårene blir forurenset uten å bli renset skikkelig. Og det er jo et faktum som har lite med denne fiskearten å gjøre, så jeg sletter nå denne feilaktige opplysningen før den skaper enda mer feilinformasjon i media. WK (diskusjon) 9. jun 2012 kl. 10:03 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fjesing. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 17:53 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fjesing. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. feb. 2022 kl. 19:03 (CET)[svar]