Diskusjon:Fiskum kirke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fiskum nye kirke[rediger kilde]

Siterer ubeskjedent fra en annen nettkilde, http://www.artemisia.no/arc/historisk/eiker/fiskum.nye.kirke.html

Murarkitektur i Eiker: Fiskum nye kirke

Den eldste av de to kirkene på Fiskumsletten ble bygget allerede på 1200-tallet. Like ved denne ble det i 1864-66 oppført en nygotisk teglkirke. Denne ble bygget etter tegninger utført av den tyske arkitekten Heinrich Ernst Schirmer. Kirken brant ned 11. januar 1902, og ble gjenreist etter Schirmers opprinnelige tegninger i 1903 ved arkitekt Jørgen Haslef Berner. Den andre kirken brant ned nyttårsnatten til 1940, og menigheten benyttet midlertidig forsamlingslokalet Karlsvang.

Den lokale personligheten Mina Markenrud bidro med en pengegave på kr. 30.000, som sikret at arbeidet med en ny kirke kunne utføres. Arkitekt Arnstein Arneberg utformet tegningene til den nye kirken som ble innviet 1. juni 1945 av biskop Eivind Berggrav.


Vil «rette vedkommende» finne ut av om det er riktig å oppgi byggeår 1866 på den avbildede kirken i vår artikkel?

Forøvrig finnes her en klar lenke til Mina markenrud/Mina Markenrud som nylig er kommet inn i Wikipedia som en uleksikalsk artikkel.

Mvh. TorSch 14. feb 2009 kl. 16:47 (CET)

Jeg konsulterte Norges kirker som også ligger på nett og tror teksten slik den står nå er en riktig beskrivelse av historien her. Ut fra de bildene jeg ser så har den nye kirken klare likhetstrekk med kirken fra 1866 og kan vel ikke betegnes som rent nytegnet av Arneberg. Nina 14. feb 2009 kl. 17:52 (CET)

"Norges kirker" krediterer også Wilhelm von Hanno for de opprinnelige tegningene. Har tatt ham med i infoboksen (og som kategori). Vinguru (diskusjon) 3. mai 2013 kl. 10:02 (CEST)[svar]