Diskusjon:Fiskerhalvøya

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lyngstuva[rediger kilde]

Følgende avsnitt ble fjernet av IP-bruker 51.175.222.250 med begrunnelsen: Passasjen om Lyngstuva på Fiskerhalvøya som grense mellom norsk og russisk skattland er satt av historie-revisjonister. Faghistorikere er enige om at Lyngstuva det da er snakk om er den på Lyngenhalvøya. Det faller kanskje ikke alle i smak at Russland hadde skattland så langt inn i dagens Norge, men sånn var nå en gang realiteten.

I sen vikingtid var Lyngstuva, et markert landemerke på halvøya, Norges grense mot Fyrstedømmet Novgorod. Grensen er beskrevet i Novgorodtraktaten av 3. juni 1326. Fra Lyngstuva hadde Norge felles skatteland med Novgorod rundt Kolahalvøya til Velaga, på norrønt Gandvik. Gabriel Kielland (diskusjon) 20. sep. 2018 kl. 17:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fiskerhalvøya. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. apr. 2019 kl. 04:28 (CEST)[svar]