Diskusjon:Firetaktsmotor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Illustrasjonene[rediger kilde]

Jeg synes egentlig de illustrasjonene av de 4 taktene er ganske dårlige. De ser ganske bra ut, men det er egentlig alt. De viser ikke når ventiler er åpne, de viser ikke serlig bra hvilken takt som er arbeidstakten og så videre. Jeg tegna selv en illustrasjon som gjorde det, kopiert for hånd fra arbeidsboka mi på naturbruk. Den illustrasjonen viste alt lagt bedre, men er blitt sletta nå og jeg har verken arbeidsboka eller tegningene lenger. De var ikke helt bra tegna, sant nok, men de kunne vert gjentegna til noe brukbart - Og i alle fall ikke sletta. De som er her nå er ikke bra på noen annen måte en at de ser bra ut. Thor-Rune Hansen 29. jul 2005 kl.11:09 (UTC)

Jeg er litt enig i det, men bildene viser hvilke ventiler som er åpne, hvis du ser nøyere etter. Animasjonen er dog ganske god. Perchristian 7. aug 2006 kl. 18:41 (UTC)
Jeg tviler på at en sånn 4-takstsmotor ville la se gjennomføre å produsere, den ville isåfall gå perverst bra ville jeg tro. Men vanskelig å realisere. bruker:xlt10 7. august 2006 kl. 20:56


Det er ein feil i denne forklaringen. På bilde nr 3, der det illustreres arbeidstakt står det:" I dieselmotorer blir det her trykt inn en liten mengde diesel i forbrenningskammeret som selvantenner pga. den høye temperaturen i sylinderen. Dette skjer som regel nesten rett etter at stempelet har nådd sitt øverste punkt." Det er ikkje riktig. For dieselen blir sprøytet inn rett FØR øvre dødpunkt. Ikkje rett ETTER som det står her...Dette usignerte innlegget ble skrevet av M7141 (diskusjon · bidrag) 18. okt 2010 kl. 21:12 (Husk å signere dine innlegg!)

Ottomotor[rediger kilde]

Da jeg studerte forbrenningsteknikk ved Høyskolen i Trondhjem delte vi forbrenningsmotor i (bl.a.) to hovedgrupper. 1:Dieselmotor der brennstoffblandingen antennes pga trykk og temperatur, den selvantenner. 2: Ottomotor, det brennstoffblandingen anntennes ved hjelp av tillført gnist via "tennplugg". En mellomting er en "Semidiesel" (havldiesel) som dels virker som en Ottomotor (bensinmotor, under oppstart og når den blir varm virker som en dieselmotor. Både Ottomotor og Dieselmotor kan virke etter 2 eller 4 takt prinsippet, kan være dobbeltvirkende eller enkeltvirkende, kan være trunk eller krysshodemotor, kan være overladet eller ha naturlig sug.

Nå kan det virke som om begrepet Ottomotor har blitt synonymt med 4 takt motor som går på bensin og der brennstoffblandingen anntennes ved hjelp ab tenningsannlegg og tennplugg. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ronjin (diskusjon · bidrag) 23. apr 2013 kl. 23:00 (Husk å signere dine innlegg!)

Du er utvilsomt inne på noe her, ganske mye faktisk. Orker du å sjekke andre språkvarianter. Såvidt jeg kan se har Wikipadia på andre språk ottomotor, mens på norsk kommer vi her til bensinmotor. Jeg har ikke tatt runden på totaktsmotorene. Det kan være en utfording på Wikipedia å få riktige artikler lenket sammen. Orker du som faktisk har studert dette gjøre en kartlegging og si noe om hva som bør være lenket til hva? Jeg kunne tenke meg å se på artikkelstrukturen først.
- Punkt to vil som du peker på være å få på plass artikkelen om «ottomotor». Kan du tenke deg å skrive den? Hvis du er usikker på hvordan skrive så lønner det seg å lage en kladdesiden først: Klikk på lenken her Din sandkasse så er du i gang. Det kan være lurt å starte her og så innvitere andre til å lese og hjelpe med formatering og tekniske artikkelduppeditter.
- Jeg er ikke ekspert på motorer, men jeg er teknisk interessert, jeg er ganske god til å lese og etter å ha lest snl.no om ottoprosess så tror jeg nok teksten skal være en del mer tilgjengelig for allmennheten i Wikipedia.
- Tar du utfordringen? Wikipedia er ikke bedre enn brukerne gjør den til.??Stallo (diskusjon) 24. apr 2013 kl. 09:38 (CEST)