Diskusjon:Firbente virveldyr

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flytte artikkel?[rediger kilde]

Den nåværende tittelen "landlevende virveldyr" indikerer at tetrapodenes fremste kjennetegn er at de lever på land. Dette stemmer ikke, de første virkelig landlevnde dyrene var de krypdyrliknede amfibiene slik som Seymouria og Diadectes. Særlig de færste tetrapodene var i praksis fisk med fire føtter, og gikk aldri på land. Jeg foreslår å flytte artikkelen til "Firfotede virveldyr" eller "firfotinger", eventuelt til "Tetrapoda". Petter Bøckman 5. mar 2011 kl. 21:08 (CET)

Enig, og jeg synes «firfotinger» er det beste navnet. «Firfotede virveldyr» er to ord og i mine ører unødvendig spesifisering, og den vitenskaplige betegnelsen «Tetrapoda» virker ekskluderende for de som ikke bruker dette til vanlig. Tetrapoda bør uansett være med som synonym. Magne Flåten 7. mar 2011 kl. 22:11 (CET)
Personlig er jeg mest stemt for «firbeinte virveldyr» (evt «firbente virveldyr», men jeg er uforbederlig fra Østkanten). Jeg synes vi kan koste på oss virveldyr, ettersom vi allerede har det i tittelen og det finnes andre dyregrupper der ute med fire bein (en del sommerfugllarver for eksempel). Petter Bøckman 8. mar 2011 kl. 09:13 (CET)
Flyttet.Petter Bøckman 26. mar 2011 kl. 18:58 (CET)