Diskusjon:Filmproduksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Trenger en oppussing.[rediger kilde]

Hele artikkelen er uoversiktelig, og ikke minst feil. Burde absolutt bli gått igjennom av noen med kunnskapen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 139.164.160.102 (diskusjon · bidrag) 21. okt 2010 kl. 14:00 (Husk å signere dine innlegg!)

Notater:[rediger kilde]

  • Er Sentrale utviklere av filmkonseper aktuelt? I så fall burde det legges til ved alle spaltene. Jeg synes ikke enkeltpersoner burde knyttes så tett til dette.
  • Det burde blitt skrevet et avsnitt om filmmanus i artikkelen manus.
  • Utstyres om kreves må ikke har røde lenker
  • Mer om innspillingen.
  • Det burde fremgå mer at lyd er en viktig del av etterarbeidet - ikke bare noe man sussler med etter klippen.


Bruk av begreper[rediger kilde]

Siden er svært upresis, og er preget av miksing av begreper. Foreksempel sto følgende tekst under Casting: Manuset blir så gitt til en regissør og en ansvarlig produsent som sammen ansetter resten av produksjonspersonellet, som fotograf, lyd- og lystekniker, scenograf og kostyme/sminkeansvarlig. Dette har ingenting med casting å gjøre. Flere steder i artikkelen bærer siden preg av mangedel kjennskap til begrepene som blir brukt. Rhet 23. feb 2007 kl. 00:03 (CET)

Gjennomgang av artikkelen[rediger kilde]

Jeg har forsøkt å lage en ny gjennomgang av produksjonsprosessen. Har avgrenset mot idé- og manusutvikling, prosjektutvikling, markedsføring og distribusjon. Har heller ikke tatt med noe om den historiske bakgrunnen. Alle disse sidetemaene er interessante og burde belyses i egne artikler, eller ved utvildelse av herværende artikkel. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Tor Arne Bjerke (diskusjon · bidrag) 9. november 2013 kl. 17:19‎ Tor Arne Bjerke (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Filmproduksjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. mai 2019 kl. 14:00 (CEST)