Diskusjon:Fargekraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Etter noe diskusjon bla rundt Atom og Kjernefysisk fusjon har jeg nå rettet slik at:

Sterk Kjernekraft er kraften som binder Hadronene sammen, med redirect hit fra Nukleon-til-Nukleon-kraft

Fargeekraft er kraften som binder kvarkene sammen, med redirect hit fra Sterk Vekselvirkning

hd 30. aug 2007 kl. 00:13 (CEST)

Sliter litt med denne, mangler mesteparten artiklene rundt for lineær algebra, komlekse matriseoperasjoner osv så det blir litt diffust i matematikken, men det kommer vel etterhvert.hd 31. aug 2007 kl. 23:41 (CEST)

Kraftig redigering trengs[rediger kilde]

Det meste av denne artikkelen forutsetter inngående forkunnskaper til matematikk og fysikk. Wikipedia er ment å være et oppslagsverk på internett som kan opplyse allmennheten. I dette tilfellet ser det ut til at artikkelen er ment å skulle opplyse en liten utvalgt elite, mens den resterende befolkning uten relevant realfaglig ballast faller utenfor. 80.202.40.85 2. feb 2009 kl. 21:17 (CET)

Jeg har vanskelig for å se hvordan man skal kunne forklare slike ting for noen uten kjennskap til fysikk på atomnivå og lavere, uten at man samtidig gir dem en langvarig innføring i slik fysikk. Selv om jeg har hatt matte og fysikk på skoler gjennom flere år, er dette ganske merkelig greier jeg ikke har forstått fullt ut. Er det noe spesielt som gjør denne artikkelen helt unyttig for de uten «realfaglig ballast»? Innledningen bør gi de fleste et innblikk i hva det er snakk om (en av de fire fundamentale kreftene og at den holder sammen noen greier kalt kvarker) for en som bare lurer på hva det er. Alle de rare ordene skal være lenket slik at man kan finne ut hva de er uten at teksten trekker ut. Noen av artiklene det vises til finnes ikke enda, slik er det bare på Wikipedia, som fortsatt er under utarbeidelse. Da får man slå opp de ordene og begrepene et annet sted så lenge. Ters 2. feb 2009 kl. 22:12 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fargekraft. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 15:05 (CEST)