Diskusjon:FPGA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

SRAM baserte FPGAer er vel heller regelen enn unntaket? Dessuten er formuleringen at FPGAen blir "programmert" litt problematisk, siden dette fort kan gi inntrykk at FPGAen inneholder en slags prosessor som utfører et program. Men akkurat det er jo ikke tilfellet.

En FPGA er bygd opp som en matrise av logikkceller som inneholder noe SRAM, noen registere og noen logiske porter. Kretsen har i utgangspunktet ikke noe funksjonalitet. Men en kan bruke et hardware-beskrivelsesspråk (typisk VHDL eller Verilog) til å designe en arkitektur som kan implementeres på kretsen. Spesiell utviklingsprogramvare brukes til å syntetisere og teknologi-mappe dette designet. Resultatet er en konfigurasjonsfil som lastes på FPGAen. Denne filen sørger for at logikkcellene blir koplet sammen slik som beskrevet i arkitekturen.

Mitt forslag er at hele teksten blir erstattet av en oversettelse av nynorsk-versjonen (http://nn.wikipedia.org/wiki/FPGA) av denne artikkelen. Denne er bedre formulert og mer detaljert. Dette usignerte innlegget ble skrevet av RKlingholz (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)