Diskusjon:Eystein Eggen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det er en redigering som fjerner dette: «Eggen er fra en skrivende slekt, med flere andre norske forfattere i nærmeste familie: Arnljot Eggen, Jo Eggen og Torgrim Eggen.» Og i steden står det noe om at det grunnleggende er fra morsfamilien og med tillegg om familien Lie? Hvorfor det? Hva er så grunnleggende med morsfamilien i forhold til farsfamilien? Dette med familien Lie virker som en unødvendig digresjon på meg. --Finn Bjørklid 19. des 2005 kl.10:02 (UTC)

Det grunnleggende hos Eystein Eggen er dokumentert i hans sterkt kritikerroste bøker "Gutten fra Gimle" og "Hov": Kjernen i begge disse bøker, i emne, stil og koloritt, er den tunge, historiserende bondetradisjonen fra Eggens morsslekt. De eneste bøker i den norske bokheimen som matcher Eggens skildring av slektsbasert tyskvennlighet i et norsk slektsmiljø, er skrevet av tre blad Lie. Et eksempel er Erik Lie, Forfatterforeningens stifter, og EL's "Indenfor Fæstningens murer. Skildringer fra det beleirede Tyskland" fra 1918. Eggen er jo rimelig kjent som banebryter for NS-barna, litt forbausende å overse dette. Men Bjørklid er i godt selskap: Eggens farsslekt har iherdig forsøkt å hindre dette stoffet i å komme fra. Denne motarbeidelse av et tidligere barnevernbsbarn har vært rimelig godt kommentert i media, og, usedvanlig skarpt påtalt av Storting og styringsverk, jfr. "Eksterne lenker" på slutten av artikkelen om Eystein Eggen. Vennlig hilsen: Gøte.

Takker, og ser at artikkelen også er blitt endret konstruktivt. --Finn Bjørklid (diskusjon) 5. jun. 2015 kl. 13:06 (CEST)