Diskusjon:Ethernet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hmm... Trodde jeg var norsk nok da jeg endret coax til coaksial, men glemte visst c-en. Men "tvunnet par"-kabel?

--Chrmb 29. jan 2005 kl.21:50 (UTC)

Ja, en tvunnet par-kabel består av ledere som er tvunnet sammen i par. Enkelt og greit. Arj 29. jan 2005 kl.21:54 (UTC)

"Moromann", jeg vet da hva en TP-kabel er. Jeg setter bare et stort spørsmålstegn ved hvorvidt noen faktisk kaller dem for "tvunnet-par-kabler". Gjengs dagligtale er TP-kabel, og TP betyr Twisted Pair, og ja, det kan oversettes til tvunnet par, men igjen: Er det noen som gjør det? Hvis ingen kaller dem tvunnet-par-kabler, bør heller ikke Wikipedia kalle dem det. --Chrmb 30. jan 2005 kl.00:33 (UTC)

Jeg er helt enig i at Wikipedia ikke bør bedrive språklig innovasjon. Men nå er det faktisk noen som kaller dem for tvunnet par-kabel. Se Google-søk . Arj 30. jan 2005 kl.12:11 (UTC)

-- Kilden som er oppgitt (Steiner Skolen) inneholder flere merkelige formuleringer som gjør den lite troverdig. F.eks. "En gang i tiden, for lenge, lenge siden (helt tilbake til slutten av 1990 tallet) var dette den vanligste kabeltypen i små og mellomstore nettverk" og "Det finnes fremdeles nettverksfolk som er så utgamle at de fremdeles kaller dette for standard Ethernet, slike folk må være skikkelig gamle, sannsynligvis mer enn 40 år..."

Når det gjelder TP-kabel i kilden står følgende: "Når skal vi velge TP.... Du ikke står økonomisk fritt til å velge de aller dyreste alternativene (STP eller optisk fiberkabel)". Dette er også bare tull da både STP og fiber er meningsløst å bruke dersom man ikke har et reelt behov for det.

Kilden er av elendig kvalitet. Dårlig kvalitet på innholdet. Jeg ber derfor om at noen fjerner denneDette usignerte innlegget ble skrevet av 79.160.29.212 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ethernet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 12:45 (CEST)[svar]

Fletting[rediger kilde]

Etter ha tenkt meg om er jeg av den meningen at flettingen bør baseres på lengden på artiklene og hvor stor sammenheng det er mellom dem. Jeg tror derfor det mest hensiktsmessige å flette inn power over ethernet" og "fast ethernet" inn i "ethernet" artikkelen. De to artiklene om gigabit ethernet er litt lengre og kan eventuelt samles på en side om gigabit(+) ethernet. 46.249.255.134 26. feb. 2019 kl. 01:23 (CET)[svar]

Er enig i at i hvert fall Fast Ethernet bør flettes inn. Det er nokså sjelden å finne "vanlig" ethernet nå om dagen, og slik jeg ser det vil nok folk flest bare referere til Fast Ethernet som "ethernet". Siden det er samme familie med teknologier og artikkelen ikke er for lang, passer det bedre å integrere den her. PatrickSle (diskusjon) 1. okt. 2020 kl. 11:04 (CEST)[svar]
Jeg synes ikke Power over Ethernet bør flettes da det vil bli vanskelig å finne informasjon om dette er når det er gjemt inni en lang artikkel. Umiddelbart ser jeg heller ikke helt poenget med å flette de andre artiklene dersom noen er interessert i å lese om disse - at de artiklene eksisterer hindrer jo ikke at de kan oppsummeres i en annen artikkel. Sauer202 (diskusjon) 7. aug. 2021 kl. 10:19 (CEST)[svar]
Har tatt bort fletteforslaget om å flette Power over Ethernet inn i denne artikkelen, da jeg ikke ser poenget med det. Sauer202 (diskusjon) 4. des. 2021 kl. 10:54 (CET)[svar]