Diskusjon:Espen Rustad Thoresen/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alfabetisering[rediger kilde]

En mikroskopisk filleting, og jeg blir sikkert nedsablet for dette. :-) Men for denne karens del ville jeg faktisk synes det var naturlig om vi gjorde et unntak fra alfabetiseringsreglene og alfabetiserte ham etter Thoresen-navnet, siden de to siste navnene knapt kan kalles seriøse, selv om de er godkjent av folkeregisteret. Jeg tror nok også at han er mest kjent som Espen Thoresen. Men jeg gjør ikke noe med alfabetiseringen her, siden jeg antar at jeg er i mindretall om å mene dette. (Jeg vet... noen av oss har for få ordentlige ting å bruke hodet på. ;-) ) Blue Elf 11. jun 2007 kl. 23:30 (CEST)

Enig med den blå 3s 19. mar 2009 kl. 10:56 (CET)
Liten merknad: Jeg tror han er mest kjent som «Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha» – hadde det ikke vært for det tåpelige navnet hadde jeg nemlig ikke visst hvem det var. (Ikke uenig i kategorisortering, bare så det er sagt.) Jon Harald Søby 6. des 2010 kl. 15:39 (CET)

Uttalelse[rediger kilde]

«Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha uttalte i TV-programmet Spotlightpå TV Norge samme dag at det er urettferdig at homofile menn ved å gifte seg har mulighet til å skifte skatteklasse og derved få redusert sin skattesats mens heterofile ikke har denne muligheten.» Så ikke programmet selv, så vil ikke endre setningen, men mistenker at han ikke er sitert riktig. Saken demonstrerer jo nettopp at heterofile menn også har denne muligheten. Klagen går vel på at man må gifte seg for å få fordelen? En skriftlig kilde hadde uansett vært bedre. Btd 19. mar 2009 kl. 11:09 (CET)

Det er for så vidt riktig det du sier. Regnet med at noen med mer interesse for kjendisstoff enn meg ville skrive mer. Jeg var opptatt av det humoristiske ved det og «ættituden» han demonstrerer ved å gå ut sånn. Tøft og modig!
Ser at du har endret i verbets form også. Så lenge man siterer noe han har sagt er det etter mitt skjønn riktig å bruke fortid konsekvent. Altså "han sa han ville ..." og "det var urettferdig at noen ikke hadde muligheten" etc. Det blir feil å blande tider i samme setning. Teodor 19. mar 2009 kl. 14:00 (CET)
Det ser bedre ut, ja. Ser i VG-artikkelen at det er noe slikt de har uttalt, men det virker som kritikken er rettet mot skatteordningene for ekteskap generelt. Jeg synes heller vi bør bruke det som forklaring, ev. begge. Btd 19. mar 2009 kl. 14:30 (CET)
Vi må ikke glemmet at ETHT er komiker, ikke politiker. Mulig at hans argumentasjonsrekke ikke holder vann, men han har et statement her vi ikke må over-analysere. Han gifter seg som en markering av at han ønsker at alle skal få lavest mulig skatt. Eller noe i den retning... Han bruker humor som våpen; hvem andre enn drevne humorister ville "gripe til et sånt skritt"? Altså å gifte seg med en annen mann for å få mer penger i "pungen"? Teodor 19. mar 2009 kl. 23:53 (CET)
:-) Btd 20. mar 2009 kl. 00:06 (CET)