Diskusjon:Esandsjøen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nesjøen/Esandsjøen/Essandsjøen[rediger kilde]

Dataene som ligger her er for hele magasinet (som normalt kalles Nesjøen), og siden dette kun er den nordre del av magasinet, blir det feil. Dessuten: Jeg har faktisk aldri sett Essandsjøen omtalt som Esandsjøen før, kun som Essand eller Essandsjøen. jeg laget innslaget om Essandsjøen før jeg så at det fantes et innslag om Esandsjøen.

Når jeg kikker på Norgesglasset brukes både Esandsjøen og Essandsjøen avhengig av hvilken målestokk du kikker i. Høydemetrene i Norgesglasset stemmer heller ikke med de Trondheim Energiverk oppgir ([1]).

Videre er det slik at Essand blir egen sjø hvis Nesjøen blir tappet langt nok ned, men det skjer sjelden.

jeg blir dermed litt usikker på hvordan jeg skal rydde i dette her. Noen tanker? Bernt 10. feb 2006 kl.18:17 (UTC)

Var Nesjøen og Esandsjøen opprinnelig to forskjellige innsjøer? Jeg foreslår
Sentralt stedsnavnregister (som er koblet til søkefunksjonen på Norgesglasset) har Esandsjøen og Nesjøen som oppslagsord. Derfor mener jeg at Essandsjøen bør være en omdirigeringsside til Esandsjøen. (Også Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) bruker, i deres vanndatabase, navnet Esandsjøen.) Synspunkter? –Peter J. Acklam 14. feb 2006 kl.12:42 (UTC)
Vel TEV bruker Nesjøen (TEV) om hele magasinet. Jeg tviler på om noen her oppe bruker Essandsjøen om noe annet en det som er nord for den gamle nedemte demningen i Esna. Men jeg ser Nesjøen brukes om både det som er sør for demningen og om hele. Kanskje én artikkel med hele reguleringshistorien hadde vært tingen, da er det ikke så farlig for meg om hovedoppslaget heter Nesjøen eller Esandsjøen.
Dessuten bør det med en epistel om floraen/faunaen på Nedalsmyrene og fredningsvetaket fra 1917 som ble satt til side ved oppdemmingen. Bernt 14. feb 2006 kl.14:10 (UTC)
Svar på spørsmålet ditt: Nesjøen fantes ikke før oppdemming av Nea. Området var kalt Nedalen, Nedalsmyrene eller Neadalsmyrene (har sett alle varianter i Trondhjems Turistforening sine årbøker). Essand fantes før oppdemmingen av Esna. Tror nok de 3 punktene din er tingen. Hva med høydemetrene? Bernt 14. feb 2006 kl.15:12 (UTC)
TEV sier 729–706, Statens kartverk sier 733–710. Jeg har ingen forutsetning for å vite hvem som har rett, så for mitt vedkommende blir det bare å velge en av dem. Jeg ville nok valgt TEV ettersom jeg antar at TEV har mer med innsjøen å gjøre enn Kartverket. –Peter J. Acklam 15. feb 2006 kl.07:00 (UTC)
Valgte TEV. Hvilken kote de skulle demme opp til var en stor sak under konsesjonsbehandlingen, tur & verneinteressene ville ha 721. Bernt 15. feb 2006 kl.10:00 (UTC)