Diskusjon:Erteblomstfamilien

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva foregikk på kongressen i Wien 2005? Og er dette relevant her? Eller hører det inn under akasie?
Dessuten hva menes med "Leguminosae"? Dette er vanligvis det samme som Fabaceae s.l., altså navnet på erteblomstfamilen i sine ulike omfatninger. Hvis Leguminosae betyr noe annet her må dette beskrives. Ellers må teksten bli konsekvent på å kalle erteblomstfamilien (på familienivå) for Fabaceae og referanse til Leguminosae begrenses til at det er et synonym for Fabaceae. Slik det står nå er det hele meget forvirrende. Monty 21. jan 2009 kl. 12:15 (CET)

Det er nå lagt inn dokumentert i fotnote [1] og [2]. Mvh, Bjoertvedt 23. feb 2009 kl. 01:31 (CET)

Mangler Indigofera/Indigofereae?[rediger kilde]

Jeg må understreke at botanikk og omegn er et stykke utenfor mitt kompetanseområde, men jeg leste på de engelske Wikipediasidene om Indigo og dets opphav, og i oversikten til Erteblomstfamilien er det et ganske stort genom som heter "Indigofera" - dette finner jeg ikke noe om på de norske sidene (annet en en inaktiv referanse til "Indigofera anil" ifm fargen indigo).

Jeg forstår at årsaken til dette kan være bruk av ulike taksonomisystemer, men både den norske og engelske siden viser til John Lindley når de navngir familien "Fabaceae", derfor hadde jeg forventet å finne en artikkel, eller i det minste å se Faboideae/Indigofereae/Indigofera i lista.

Slik det fremstår nå er det mer oversiktlig å lese de engelske sidene, og her er linkene (selv om de vel er overflødige): http://en.wikipedia.org/wiki/Fabaceae http://en.wikipedia.org/wiki/Faboideae http://en.wikipedia.org/wiki/Indigofereae http://en.wikipedia.org/wiki/Indigofera

Noen som kan kaste lys over saken?

Anomandaris (diskusjon) 1. feb 2013 kl. 11:34 (CET)

Her har du helt rett - o g jeg ser at det mangler flere slekter i tribus Indigoferae i vår artikkel om erteblomstfamilien. Kanskje du vil legge inn slektene og tribueser i listen i artikkelen her om erteblomstfamilien? Mvh, Bjoertvedt (diskusjon) 2. feb 2013 kl. 00:20 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Erteblomstfamilien. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2017 kl. 02:05 (CEST)[svar]