Diskusjon:Enklave og eksklave

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norske kommune-enklaver og -eksklaver[rediger kilde]

Jeg kan ikke heilt se hva den vestlige delen av Akershus, dvs. Asker og Bærum, har å gjøre her. Disse kommunene har grense i sjøen til Nesodden kommune og dermed til resten av fylket. Det finnes iallfall minst to andre tilsvarende tilfeller med fylker i Norge. Den delen av Sør-Trøndelag som ligger nord for Trondheimsfjorden er fysisk atskilt fra resten av fylket, og det samme er Sveio fra resten av Hordaland.

Dersom en skulle ha tatt med kommuner som er delt på samme måten, dvs. to fastlandsdeler uten landforbindelse seg i mellom, ville det ha blitt en ganske lang liste. En kjapp kikk på Norgeskartet gir meg disse kommunene: Larvik, Risør, Farsund, Suldal, Kvinnherad, Ullensvang (tre deler), Høyanger, Bindal (fire deler), Hemnes, Gildeskål, Bodø, Steigen og Nordkapp. --195.0.221.197 4. apr 2012 kl. 00:02 (CEST)

Leste faktisk denne artikkelen i dag og tenkte akkurat det samme. Den delen av Akershus er ikke en enklave fordi det grenser til to fylker - og det motsier definisjonen. TorbjørnS 4. apr 2012 kl. 00:07 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Enklave og eksklave. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 10:22 (CEST)