Diskusjon:Eldhus

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det bør redegjøres for betegnelsenene eldhus og ildhus. Selv om ordet ild er den skriftlige formen, mens eld er mer muntlig gjelder ikke nødvendigvis det samme forholdet mellom ildhus og eldhus. Hvor bruker annerkjente forfattere betegnelsen ildhus?krg 24. mar 2007 kl. 16:16 (CET)

Det finnes noen eksempler på bruk av ildhus fra gode kilder: http://home.hib.no/mediesenter/haandverk/byggeskikk/ildhuset.htm, http://www.bergen.kommune.no/hanseatisk_/ekstern/museum/ og sikkert noen til lenger ned i listen. Men Bokmålsordboka har bare henvisning på ildhus (det er altså ikke korrekt å skrive det), mens eldhus er oppslagsord, og et Googlesøk gir 518 treff på ildhus og 186000 på eldhus. Jeg vil si at i dette tilfellet bør regelen om at en helt dominerende form skal være oppslagsord gjelde, og at artikkelen dermed flyttes til Eldhus. Cnyborg 24. mar 2007 kl. 19:11 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eldhus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. feb. 2021 kl. 22:26 (CET)[svar]