Diskusjon:El 18

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Diskusjon:El. 18)
Hopp til: navigasjon, søk

Ang. infoboks for lokomotiv. Oppgis ikke startmoment i Nm (newtonmeter) eller i dette tilfellet, mer passende kNm? Ole Kristian Western 12. jan 2008 kl. 15:15 (CET)

Ang. infoboks for lokomotiv; kNm, ikke Nm[rediger kilde]

Oppgis ikke startmoment i Nm (newtonmeter) eller i dette tilfellet, mer passende kNm? Dette gjelder forøvrig alle lokomotivsider, ikke bare El. 18 Ole Kristian Western 12. jan 2008 kl. 15:17 (CET)

Flytting[rediger kilde]

Kopierer Bergengas flytteforslag inn her:

Mest vanlige måte å benevne norske lokomotivlitra, blant annet i Norsk Jernbaneklubbs publikasjoner opp gjennom årene, er uten punktum etter bokstavene, mens det har vært vanlig å ha et punktum mellom typenummeret og enhetsnummeret, som i f.eks. Di 3.602 og El 18.2244. Dette flytteforslaget gjelder samtlige norske lokomotivlitra Di 1–Di 8 og El 1–El 18 og et ønske om standardisering av skrivemåte i artiklene forøvrig.

Dette virker fornuftig, vi bør jo følge de kildene som finnes. Flyttet derfor samtilige "El"-lokomotiv nå. – Danmichaelo (δ) 19. jun. 2017 kl. 10:11 (CEST)

Burde vi forresten hatt med "NSB" i navnet, slik mange av de andre språkutgavene har? – Danmichaelo (δ) 19. jun. 2017 kl. 10:13 (CEST)
Flott! Da kan jeg fint ta diesellokene selv siden det ikke er noen blokkerende omdirigeringer (bortsett fra på Di 4, men siden jeg har opprettet den selv skulle den jo ikke være noe problem). Men når du nå stiller dette spørsmålet så venter jeg litt med det. Det er et godt spørsmål, og jeg er ikke helt sikker på hva jeg mener om det. Jeg syns det er greit at vi ikke har "NSB" i navnet når det uansett ikke finnes andre ting som kan identifiseres med navnet, men så er det jo det med å være mest mulig konsekvente da. Blant norske litra er det jo bare ellok, diesellok og skiftetraktorer som ikke har det, mens alle de andre typene har det. Jeg er som regel for å være konsekvent, men jeg klarer ikke å bestemme meg for hvor mye det bør telle i denne sammenhengen. Skal vi gjøre det må vi jo da selvfølgelig også gjøre det med svenske (SJ Y1, SJ Z70, osv.) og danske (DSB MY, osv.), og så langt det lar seg gjøre der typene er definert av et stort statsbaneselskap. Jeg er usikker på for eksempel hvordan man på sikt bør gjøre det i land som Storbritannia, der ting generelt er litt mer kaotisk, men det finner vi vel i så fall ut av. Så, inntil videre er jeg ikke sikker på hva jeg skal mene om det. Det går jo alltids an å utsette avgjørelsen, men uansett fikse navnene på diesellokene i denne omgang. Bergenga (diskusjon) 19. jun. 2017 kl. 19:34 (CEST)
Enig, det er ikke noe hast. Jeg flytta like godt Di-ene også nå siden det går fort med script. Bare si fra hvis du trenger hjelp med å flytte mange sider i fremtiden (hvis du finner ut at det trengs noen prefiks f.eks. :). – Danmichaelo (δ) 20. jun. 2017 kl. 22:42 (CEST)
Takk for at du fikset diesellokene også! Det går fort med script ja, men jeg får nå se om det blir aktuelt med noe så omfattende navneendring i framtiden at jeg ikke greier (gidder) å gjøre det manuelt. Jeg kom forresten på en ting som teller litt mot å ha med NSB i navnet, og det er at siden 15. oktober 2016 eies de fleste av NSBs lokomotiver av materiellselskapet Norske tog. Men det er bare dagens materiell, med loktypene Di 4 og El 18 som det gjelder, så i det store og hele er det kanskje ikke noe som teller så mye. Bergenga (diskusjon) 20. jun. 2017 kl. 23:54 (CEST)