Diskusjon:Eirik Håkonsson

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Eirik Håkonsson er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Savner informasjon om hvem illustrasjonene er laget av, spesielt maleriet. Chrisglie 18. nov 2006 kl. 01:20 (CET)

Norsk litteratur mangler[rediger kilde]

Jeg har stemt For For denne artikkelen, og står inne for det, men når jeg ser over den nå i ettertid, så ser jeg at litteraturlista er sørgelig oversatt. Det vises til engelske utgaver av sagakildene, og norsk faglitteratur er helt fraværende. Hmm. --MHaugen 6. des 2006 kl. 23:04 (CET)

Eirik jarl

Han Eirik jarl
Var mannen du saag
Som gjævaste kjempa
I Hjörungavaag.
Og so vert tinande
Sage fortald:
Der berga har Noreg
Og Jomsvikings - væld.

Han Eirik jarl
Ved Svolder det er,
Som hugg os vort Noregs
Hjarta so nær,
Feller riket
Og fantar det ut,
So svensken og dansken
Fik kvar sin lut.

Men baketter var det.
Som bleikna han av,
- Til sidan han utanlands
Fekt sig ei grav.
- Det ringjer til likferd
I bringa paa han,
Som hugg sit sverd
I sit fedraland.

Referens med sidnummer till Snorre[rediger kilde]

Fotnot 2 hänvisar till "Sturlasson, Snorre: Snorres kongesagaer. 1979. Side 205", men i litteraturlistan fanns Heimskringla (1991) med ett ogiltigt ISBN. Det finns två norska Heimskringla-utgåvor från 1979, en på bokmål och en på nynorsk. Den på bokmål är på rätt förlag (82-05), men den är i 4 bind och källhänvisningen anger inte vilket bind. Är det överhuvudtaget meningsfullt att hänvisa med sidnummer till Heimskringla? Det finns ju massor av moderna utgåvor och i det här fallet lär det knappast spela någon roll vilken man använder. Det verkar bättre att hänvisa till ett kapitel. Hur skulle Snorre-forskare göra? Skulle de hänvisa till kongasagaer från 1979? --LA2 28. sep 2007 kl. 00:22 (CEST)

Jag ersatte nu "s. 205" med: Slutet av "Olav Tryggvassons saga", her i oversettelse fra 1979. --LA2 28. sep 2007 kl. 00:37 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eirik Håkonsson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jul. 2017 kl. 23:31 (CEST)[svar]